Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Tesla на межі краху? Чому компанія втрачає мільярди доларів

Ілон Маск, який є генеральним директором компанії, попередив інвесторів про значні зміни у цьому році

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Раніше компанія демонструвала чималі фінансові показники

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Tesla продовжує втрачати мільярди доларів. Це доводить фінансовий звіт компанії за четвертий квартал 2023 року. Він не виправдав очікування експертів. Через це зменшився капітал і самого Ілона Маска.

Про це пише CNBC.

Виходить, що за 4 квартал 2023 року загальний виторг компанії зріс на 3% і становив 25,17 мільярда доларів. Однак експерти прогнозували лише 25,6 мільярда доларів. Якщо порівнювати з попереднім роком, то цей показник збільшився лише на 1%.

Але після публікації фінансового звіту за останній квартал 2023 року стає видно, що цінні папери Tesla "просіли" спершу на 6%, а пізніше навіть на майже 13%. Наразі ринкова капіталізація виробника електрокарів становить 576,9 мільярда доларів.

Ба більше, після цього Ілон Маск, який є генеральним директором компанії, попередив інвесторів, що темпи зростання обсягів продажів у 2024 році сповільняться навіть попри знижки. Це при тому, що Tesla торік і так знизила ціни на чотири моделі автомобілів у всьому світі через уповільнення продажів.

Якщо так продовжиться і надалі, то виробник електрокарів може втратити 70 мільярдів доларів ринкової капіталізації. Хоча насправді за місяць компанія цілком може втратити приблизно навіть 200 мільярдів доларів.

Що відомо про компанію Tesla

Раніше ми вже розповідали про те, що це американська компанія. Її заснував Ілон Маск ще 20 років тому разом з іншими партнерами. Але має ця справа і два основні напрямки, а саме розробка та виробництво електромобілів, а також відновлювальних енергетичних систем.

Чим відзначається фірма Tesla:

  • автомобільний сектор. Tesla виготовляє електромобілі, такі як Model S, Model 3, Model X і Model Y, що виділяються великим запасом ходу та передовими технологіями;

  • енергетичні рішення. Компанія спеціалізується на відновлювальних джерелах енергії, виробляючи сонячні батареї для житлових будинків та комерційних об'єктів;

  • технологічні нововведення. Tesla славиться своїми технічними досягненнями, такими як система автопілота та систематичні оновлення програмного забезпечення;

  • лідерство Ілона Маска. Засновник і генеральний директор Ілон Маск відіграє ключову роль у популяризації компанії завдяки своєму впливу, амбіційним планам і інноваційному підходу.

Важливо зазначити, що компанія відрізняється своїм унікальним методом маркетингу та залучення уваги через соціальні мережі. Завдяки цьому у людей виникає чималий інтерес до товарів Tesla. Більше про саму компанію та її прибуток для Маска, читайте тут.

Раніше ми писали, що в Індії надійшов у продаж дешевий електрокросовер із запасом ходу 600 км. Також ми повідомляли, що китайці представили яскравий міський електромобіль за 10 400 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.