Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українські пісні на стрімінгових сервісах: як виконавцям заробляти понад тисячу доларів

Спеціалісти підрахували, що потрібно для того, аби українські виконавці заробляли гроші за те, що їхні пісні слухають на стрімінгових сервісах

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Щороку музичні стрімінгові платформи публікують рейтинг із найпопулярніших пісень у певних країнах. Так, у 2023 році в підбірках "Топ в Україні" в Apple Music було вісім пісень українських виконавців. Але навіть це не дозволяє українським виконавцям заробляти більше за своїх іноземних колег, оскільки українська аудиторія на стримінгових платформах менша, тож і виплати за одне прослуховування пісні зменшуються.

Про це йдеться у Telegram-каналі UA War Infographics.

Так, щоби заробити одну тисячу доларів, українському виконавцю потрібно набрати близько мільйона прослуховувань (кількість відрізняється на різних стримінгових сервісах).

"Наочне пояснення того чому піратство вбиває українську культуру: музику, кіно, книговидання", — йдеться у повідомленні.

Cкільки заробляють українські музиканти на стрімінгових сервісах
Cкільки заробляють українські музиканти на стрімінгових сервісах
Фото: UA War Infographics

На яких автівках їздять відомі українські блогери

Олександр Волошин. Блогер має 2,5 мільйона підписників у TikTok та 812 тисяч в Instagram. Волошин займається зйомками пранків та розважальних роликів.

У Волошина є кілька автомобілів, зокрема червоний Porsche Cayman 718 та синій Porsche Macan 2016 року. Перша автівка коштує 80-85 тисяч доларів (понад 3 мільйони гривень), а друга – в середньому 59 тисяч доларів (понад 2 мільйони гривень).

Саша Пустовіт. Українці її знають під псевдонімом "Саша Бо". У неї 1,8 мільйона підписників в Instagram. У блозі дівчина розповідає про сімейне життя.

У 2022 році вона придбала Porsche Cayenne Coupe 2022 року. Ціна автомобіля – 120 тисяч доларів (4,4 мільйона гривень).

Олександр Заліско. Чернівецький блогер, який на відео розповідає про життя у місті, їздить на Chevrolet Camaro ZL1 2017 року. У 2023 році вживану автівку цієї моделі можна було придбати за 37 тисяч доларів (1,3 мільйона гривень).

Детальніше про те, на яких автівках їздять інші українські знаменитості, читайте у нашому матеріалі.

NPC-трансляції у TikTok: скільки можна заробити

Як правило, на NPC-трансляціях блогери зображають персонажів ігор та реагують на подарунки, куплені глядачами. Причому вимовляти можна тільки стандартні фрази залежно від отриманого подарунку. Так, блогерка Аріша Лінр у своєму TikTok кілька годин вигукувала:

  • "Ам, дупця росте";
  • "Ммм, вогник, жарко-жарко";
  • "Брррр, холодно";
  • "ґґґґґґґ" та ін.

Це подобається підписникам та іншим користувачам соціальної мережі, тож вони постійно засипали блогерку віртуальними подарунками, так званими гіфтами. Вони купуються за спеціальні монети, а ті дістаються за справжні гроші. Серед найбільш популярних гіфтів – троянда, морозиво, зображення різних тварин, логотип TikTok тощо.

Вони коштують кілька монет, хоча є такі подарунки, за які доводиться віддавати сотні і навіть тисячі. Щоби отримати вісім монет, потрібно заплатити усього 3,15 гривні.

Отримані подарунки можна конвертувати у справжні гроші, але половина заробітку блогерів забирає собі половину їхніх заробітків. Аріша Лінр якось розповідала, що її найбільший дохід за одну трансляцію, яка тривала шість годин з невеликими перервами, становив 109 доларів.

Іноземні користувачі, особливо популярні, можуть заробляти неймовірні суми. Канадська блогерка Pinkydoll, яка підхопила тренд NPC-стрімів у японців, починала з 250 доларів на день. А згодом, коли трансляції стали вірусними, щоденний дохід виріс до 2-3 тисяч доларів.

Раніше ми розповідали, скільки заробляє 20-річна блогерка Верба. Також ми писали, як проіндексують зарплати в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.