Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Весілля не буде? Чому шлюб художниці Соні Морозюк під загрозою і до чого тут ЗСУ

Художниця Соня Морозюк розповіла, що думає про корупційний скандал навколо батька свого нареченого Романа Гринкевича

Фото: Facebook, Instagram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Художниця Соня Морозюк, яка є нареченою Романа Гринкевича, прокоментувала корупційний скандал

Фото: Facebook, Instagram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українська художниця Соня Морозюк 6 січня вперше публічно висловилася щодо корупційного скандалу, у який потрапив її наречений Роман Гринкевич – син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Останнього затримали, коли він спробував дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів, а усю сім'ю підприємця запідозрили у привласненні грошей, які належали Збройним силам України.

На своїй сторінці у соціальній мережі Instagram Соня Морозюк написала, що шокована ситуацією, про яку стало відомо наприкінці грудня 2023 року.

"Я можу розповідати про нього багато, але не буду. Хто кохав, той сам знає, що говорити тут можна нескінченно. Я про це пишу, щоб ви зрозуміли, в якому шоковому стані я була після звинувачень в тому, що Роман причетний до якихось оборудок", — сказала дівчина про свого нареченого.

За її словами, раніше вона майже не цікавилася роботою Романа Гринкевича. Також вона пояснила, що їй нічого невідомо про систему державних закупівель, а тому вона вірила нареченому. Натомість Ігор Гринкевич для неї — "просто батько коханого".

"Те, що відбулося, виглядає як злочин. Звичайно, встановити обставини має суд. Я розумію суспільне обурення, і обурена сама. Маємо факт – справа розслідується правоохоронцями, до цього прикута суспільна увага – отже, це не та тема, яку я можу або маю право коментувати. Тим паче, що йдеться про батька Романа", — написала художниця.

Однак при цьому дівчина заявила, що не визнаватиме злочинцями близьких людей та представників родини, адже для неї "мораль вище стосунків". Вона вивчатиме ситуацію та розірве стосунки з Романом, якщо буде доведено, що він причетний до розкрадання коштів для Збройних сил України.

Ще одну частину допису вона присвятила спростуванню інформації про те, що Роман Гринкевич допоміг їй побудувати кар'єру художниці. Вона каже, що це повна нісенітниця, оскільки вона малювала картини ще до знайомства з Романом і навіть перемагала на конкурсах.

Вона також пояснила, як їй вдалося у 2023 році стати власницею автомобіля PORSCHE CAYENNE. За її словами, цю автівку вона придбала за власні кошти. Покупка обійшлася у 33 тисячі доларів, а доходи Морозюк за підсумками 2023 року – майже 100 тисяч доларів.

Мене звинувачують у "відмиванні грошей". Яких грошей? Де ці мільярди, де ці банківські перекази, які мали б ходити через мої рахунки? Ставити моє прізвище поруч з "виведеним мільярдом" – це просто брехня. Я до статків Романа не маю жодного відношення, бо ми не подружжя", — підкреслила Соня Морозюк.

Що відомо про корупційний скандал

29 грудня ДБР на хабарі розміром у 500 тисяч доларів затримали, ймовірно, львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Бізнесмен був одним із головних постачальників для Міністерства оборони. Компанії його родини отримали тендери відомства на загальну суму у 3 2 мільярди гривень.

Чоловіка запідозрили у тому, що він привласнив майже половину від половини цієї суми, яка мала бути використана на придбання одягу для військовослужбовців. Також відомо, що одна з фірм Ігоря Гринкевича зареєстрована на його сина – Романа. Останній є нареченим Соні Морозюк

У 2023 році, тобто коли його батько вже співпрацював з Міністерством оборони, Роман Грінкевич став власником будинку за 25 мільйонів гривень та чотирьох земельних ділянок у Козині в Київській області.

Раніше ми писали, на яких корупційних схемах зловмисники збагачувалися під час війни. Також ми розповідали, як у Міністерстві оборони хочуть боротися з непрозорими закупівлями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.