Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі картки Ощадбанку будуть заблоковані з 1 січня: що треба знати клієнтам

Для зручності клієнтів фінансова установа кілька разів автоматично продовжувала термін дії платіжних карток

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Термін дії деяких карток Ощадбанку закінчиться 31 грудня

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонери можуть не хвилюватися про ідентифікацію в Ощадбанку до кінця січня 2024 року. Але деякі клієнти не отримають пенсії чи інші виплати і взагалі втратять змогу користуватися платіжними картками вже в перший день нового року. Адже у них закінчиться термін дії.

Це випливає з повідомлення Ощадбанку.

Наприкінці серпня фінансова установа обрадувала українців стосовно автоматичного продовження терміну дії пластикового платіжного інструменту. Для зручності користувачів Ощадбанк вже кілька разів з початку повномасштабного вторгнення змінював умови експлуатації.

Коли спливає час застосування (кінцева дата надрукована на лицьовій стороні картки), клієнтам необхідно відвідати найближче відділення банку для видачі нового пластику. Але у зв’язку з повномасштабною війною і безпековими ризиками Ощадбанк продовжив термін для всіх карток, які втрачали дію з лютого 2022 року.

Це стосується і соціальних карт, виданих внутрішньо переміщеним особам. Ними можна було повноцінно користуватися:

  • оплачувати товари і послуги онлайн;
  • розраховуватись у торговельно-сервісній мережі;
  • знімати готівку в банкоматах;
  • поповнювати рахунок у терміналах.

Втім останнє продовження діятиме до кінця 2023 року.

"У зв’язку з воєнним станом для зручності клієнтів Ощадбанк продовжив термін дії всіх платіжних карток, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, до 31 грудня 2023 року", – йдеться у сповіщенні.

Після нього не було жодної інформації від банку стосовно вирішення проблеми. Виходить, що вже 1 січня 2024 року чимало громадян України залишаться без фінансового інструменту, на який надходили пенсії, соціальні виплати, заробітні плати тощо.

Їм доведеться шукати працююче відділення Ощадбанку та перевипускати картку. Більшість клієнтів так і вчинять, але не всі матимуть змогу отримати новий пластик через проживання на тимчасово окупованих територіях або інші проблеми, викликані війною. Не виключено, що до кінця поточного року з’явиться роз’яснення від фінустанови щодо подальших дій.

Нова картка для клієнтів Ощадбанку

Ощадбанк запустив для українців нову послугу з видачою фізичної картки. Зазвичай учасники державної програми "єВідновлення" оформлювали лише цифровий рахунок, але тепер можна відвідати відділення фінансової установи і замовити пластиковий аналог, щоб розраховуватися за товари і послуги не тільки онлайн.

Умови видачі такі:

  • людина повинна мати віртуальну карту "єВідновлення", видану раніше;
  • клієнт має проживати в регіоні, постраждалому від активних бойових дій.

Процедура оформлення дуже проста. Треба лише прийти у найближче відділення та попросити співробітника банку допомогти з заповненням спеціальної заяви. Після цього вам видадуть фізичку карту для використання державної компенсації за пошкоджене чи зруйноване житло.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтів Ощадбанку попередили про проблему та розповідав, яка послуга може бути недоступною. Також ми повідомляли, що Ощадбанк запустив новий кредитний продукт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.