Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деяким українцям виплатять по 500 доларів: хто може отримати гроші

Грошова допомога надається місцевим мешканцям деяких областей та внутрішньо переміщеним особам, які не потребують лікування чи терапії

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Українцям, пораненим через вибухи, виплатять грошову допомогу

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабну війну українці продовжують отримувати травми внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів, причому кількість постраждалих постійно зростає. Тому громадська благодійна організація "Асоціація саперів України" оголосила про прийом заявок на отримання фінансової допомоги для травмованих осіб.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

Сприяння надає Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань. Українцям будуть виплачувати по 500 доларів у гривневому еквіваленті, якщо вони відповідають критеріям відбору. Зокрема, щоб стати учасником програми, необхідно:

  • бути травмованим вибухонебезпечними предметами;
  • мати потребу в коштах, але не на відновлення здоров’я чи терапію;
  • проживати у Чернігівській, Сумській, Херсонській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Дніпропетровській, Львівській та Київській областях;
  • бути повнолітнім.

Що стосується останнього пункту, варто зауважити: подати заявку можуть лише особи старші 18 років, але оформити допомогу дозволено також на дітей. Головне мати підтверджувальні документи про батьківство чи опікунство.

Всі охочі, які підходять під критерії, повинні заповнити онлайн-форму, вказавши в анкеті персональні дані. Зокрема:

  • повне ім’я;
  • адресу електронної пошти;
  • фактичне місце проживання (актуально для переселенців і місцевих мешканців);
  • номер мобільного телефону;
  • обставини, дату і місце отримання травми;
  • потреби у грошовій чи іншій допомозі;
  • наявність виплат від інших організацій та фондів;
  • контактні дані для подальшого зв’язку.

Ця форма є першим етапом реєстрації. Після відправлення анкети з претендентами зв’яжуться представники БО для уточнення інформації та виконання наступних кроків.

Допомога на відновлення житла

Раніше ми розповідали, що війна приносить шкоду не лише здоров’ю, але й житлу. Через вторгнення Росії в Україну чимало багатоквартирних будинків постраждали, а власникам квартир доводиться самостійно відновлювати споруди. Але можна подати заявку на участь у грантовій програмі "Віднови дім" та отримати кошти на ремонт.

Умовами для претендентів є розташування будинку на вільній від окупантів території України та часткова руйнація внаслідок активних бойових дій. Сума фінансового забезпечення залежить від кошторису, який повинні скласти жителі на основі обстеження об’єкту.

Гроші можна витратити на реконструкцію фасадів і покрівель, заміну вікон, дверей та балконів, ремонт зовнішніх та внутрішніх споруд, а також відновлення інженерних мереж, розташованих на даху. Зауважимо, що у разі перевищення кошторису на суму 1 млн гривень потрібно провести експертну оцінку стану будівлі та отримати позитивний звіт експертів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплатять кошти на оренду житла та комуналку. Також ми повідомляли, що деяким ВПО хочуть скасувати виплати і розповідали, хто може залишитися без допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.