Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деяким українцям виплатять від 3 600 гривень: хто може отримати допомогу

Матеріальна підтримка буде надаватися лише певним категоріям українців протягом трьох місяців

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ЮНІСЕФ виплачуватиме українцям нову фінансову допомогу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці отримають можливість скористатися новою ініціативою гуманітарної допомоги від уряду та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Однак, матеріальна підтримка надаватиметься лише певним категоріям людей.

Про це йдеться на Урядовому порталі з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Хто може отримати допомогу


На планованому засіданні уряду Шмигаль повідомив, що надання грошової допомоги буде спрямоване на підтримку малозабезпечених сімей, які проживають у прифронтових зонах, а саме:

  • Харківській області;
  • Дніпропетровській області;
  • Запорізькій області.

Яку суму виплачуватимуть українцям


Програма надання допомоги передбачає виплати в розмірі 3 600 гривень на дорослого та 6 600 гривень на кожну дитину. Фінансова підтримка буде надаватися протягом трьох місяців. Ця ініціатива призначена для полегшення фінансового стану родин, які опинилися в ускладненому економічному та соціальному становищі через повномасштабну війну в Україні.

Де можна подати заявку на отримання допомоги


Процедура подання заявок на отримання допомоги буде доступна на спеціальному вебсайті – register.unicef.org. Очікується, що заявки будуть прийматися в найближчі тижні, і розподіл фінансової допомоги розпочнеться після завершення процесу реєстрації.

Яку ще фінансову підтримку можуть отримати українці


Через повномасштабну війну в Україні деякі люди отримують травми внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів. Для таких осіб запустили особливу програму від громадської благодійної організації "Асоціація саперів України". Вони отримають матеріальну допомогу у розмірі 500 доларів у гривневому еквіваленті. Стати учасником програми може:

  • людина, яка була травмована вибухонебезпечними предметами;
  • особа, яка має фінансові потреби (не пов'язані з відновленням здоров’я чи терапією;
  • громадянин, що проживає у Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Полтавській, Миколаївській, Львівській, Дніпропетровській та Київській областях;
  • повнолітня людина.

Особам, які відповідають критеріям, рекомендується заповнити онлайн-форму на сайті організації, вказавши персональні та контактні дані, а також обставини отримання травми. Ця форма є першим етапом реєстрації, після якого представники благодійної організації зв’яжуться для уточнення інформації та подальших дій.

Раніше ми повідомляли, що певні категорії українок можуть розраховувати на нові виплати. Також ми писали, що деяким українцям стане простіше отримати соціальну стипендію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.