Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Для ВПО відкрили реєстрацію на нові виплати: хто може отримати кошти

Спершу внутрішньо переміщеним особам необхідно заповнити заявку, але вона не є гарантією участі у програмі

Фото: УНІАН, Shpalta.media. Колаж: Pro Гроші

Переселенцям у Чернівцях виплачуватимуть грошову допомогу

Фото: УНІАН, Shpalta.media. Колаж: Pro Гроші

Для переселенців із зони активних бойових дій відкрили реєстрацію на нову фінансову допомогу. Подати заявку можуть українці, які мешкають у Чернівецькій територіальній громаді. Проєкт реалізовує міжнародна гуманітарна організація Action Against Hunger.

Про це йдеться на сторінці реєстраційної форми.

Команда ACF оголосила про прийом звернень від внутрішньо переміщених осіб, які протягом листопада перебралися до Чернівців. Їм необхідно заповнити онлайн-форму, вказавши деяку персональну інформацію, зокрема:

  • прізвище та ім’я;
  • дату народження;
  • номер мобільного телефону;
  • громаду/місто тимчасової реєстрації;
  • дату переїзду, яка вказана у довідці ВПО;
  • область, громаду та населений пункт, з якого перемістилися.

В організації попередили, що подача заявки не означає стовідсоткову участь у програмі фінансової підтримки. Це попередній етап, який необхідний організаторам для перевірки претендентів на відповідність критеріям вразливості. З кожним, хто підійде під вимоги, зв’яжуться в індивідуальному порядку, та повідомлять наступні кроки.

Також потрібно буде надати оригінали певних документів, а саме:

  • паспорту громадянина;
  • ідентифікаційного номера;
  • свідоцтва про народження дитини (дітей);
  • довідки внутрішньо переміщеної особи.

Організація Action Against Hunger не уточнила конкретну суму грошового забезпечення, але зауважила, що коштів вистачить на фінансування базових потреб.

Грошова допомога переселенцям у Києві

Раніше ми розповідали, що певні категорії українців можуть розраховувати на виплати від різних благодійних фондів. Наприклад, нещодавно БО "Деполь Україна" відкрила прийом заявок для ВПО на грошову підтримку. Але є кілька умов отримання коштів.

По-перше, люди повинні проживати у Києві або Київській області. По-друге, вони мали переїхати з тимчасово окупованих територій чи зони ведення активних бойових дій. По-третє, від претендентів з дітьми до 18 років вимагають довідку ВПО не старшу 90 днів на момент подання заявки. По-четверте, якщо дітей у родині взагалі немає або вони вже повнолітні, то термін документу не повинен перевищувати 30 днів.

І наостанок, переселенцям, які протягом останніх трьох місяців отримували інші грошові виплати від фондів та організацій, допомогу не призначать. Виняток становить державна підтримка на дорослих і дітей. Сума допомоги від "Деполь Україна" дорівнює 10 800 грн, розділена на три місяці.

Внутрішньо переміщеним особам, які відповідають критеріям, необхідно заповнити форму за посиланням, вказавши традиційну інформацію, наприклад, повне ім’я, адресу електронної пошти, термін статусу ВПО, номер телефону, місце реєстрації тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав про допомогу постраждалим від війни та розповідав, які категорії українок можуть розраховувати на виплати. Також ми повідомляли, що деяким українцям виплатять гранти на 400 000 грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.