Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар готується до нових рекордів? Який курс встановили в Україні перед Новим роком

29 грудня на валютному ринку відбулися значні коливання у вартості іноземної валюти, що може призвести до певних втрат українців при обміні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову подорожчав долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок знову демонструє зміни. Американський долар 29 грудня значно подорожчав, лише на офіційному рівні курс іноземної валюти збільшився майже на 40 копійок. Це неабияк вплинуло на готівковий ринок та банки.

Про це свідчать дані сайту Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ


Регулятор другий день поспіль підвищує вартість іноземної валюти, хоча до цього він знижував курс. На цей раз офіційний курс долара зріс на 36 копійок, і становить 37,98 гривні за 1 долар.

Що відбулося з курсом долара в банках


В українських банках також дотрималися тенденції зі зростом курсу долара. І, через різкі зміни в офіційній вартості іноземної валюти, у фінансових установах подорожчала іноземна валюта в продажу на 40 копійок. Такі коливання відбуваються доволі не часто, тому це може викликати неабияке хвилювання в людей, які хотіли придбати сьогодні долари.

Отже, в останню п'ятницю 2023 року банки пропонують своїм клієнтам здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,00 гривень за долар (+0,15);
  • продаж – 38,80 гривень за долар (+0,40).

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах курс долара почав зростати з 27 грудня, і ця тенденція продовжилася сьогодні. Українці мають можливість придбати іноземну валюту за 38,81 гривні за долар (+0,28), а продати – 38,60 гривень за долар (+0,26).

Що очікувати на валютному ринку вже в січні


Останній місяць курс долара показує постійні коливання у бік зростання, що викликає зацікавлення щодо розвитку ситуації з вартістю іноземної валюти у 2024 році, і дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний допоміг розкрити прогноз.

І, за його словами, на початку 2024 року очікується активне втручання Національного банку для послаблення гривні. Прогнозується, що курс на міжбанку може коливатися в межах 37,70-38,50 гривень за долар, а на готівковому ринку може зрости на 50-60 копійок. Ці рухи пов'язані з традиційним дефіцитом валюти в січні через зменшення валютного виторгу експортерів та тиск бюджетних виплат у грудні.

Раніше ми повідомляли, що загрожуватиме курсу гривні у 2024 році. Також ми дізналися в економіста, що буде з валютним ринком України у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.