Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар охопила новорічна лихоманка? Що вібдувається на готівковому ринку з курсом

Український валютний ринок продемонстрував зміни у бік зростання курсу долара після тривалого зниження

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні подорожчав долар після тривалого здешевлення

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара тримає українців у напрузі, оскільки постійно демонструє зміни. Так, в останні дні вартість іноземної валюти знижувалася, але 28 грудня ситуація змінилася на протилежну. У четвер курсові показники повернули у бік зростання.

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку України (НБУ) розповідає, скільки коштує долар 28 грудня.

Який курс долара встановив НБУ


Три дні поспіль регулятор знижував курс долара, це відбувалося в межах кількох копійок. Проте, на сьогодні Національний банк повернув тенденцію зі збільшенням вартості іноземної валюти. Варто зазначити, що американський долар подорожчав на 25 копійок, це перекрило те зниження, що відбулося напередодні. Тож, сьогодні офіційний курс долара до гривні становить 37,61 грн/дол.

Що відбулося на готівковому ринку


Офіційний курс долара неабияк впливає на загальну ситуацію з вартістю іноземної валюти. Тому на готівковому ринку також відбулися зміни курсових показників.

В обмінних пунктах сьогодні зріс курс продажу іноземної валюти на 8 копійок. Українцям пропонують купити долари за 38,51 грн/дол. Курс купівлі також зазнав змін, але вони приємні для клієнтів фінансових установ. Вони зможуть продати свої доларові накопичення на 7 копійок дорожче, а саме за 38,30 грн/дол.

Зростання курсу долара відбулося й на чорному ринку. Сьогодні приватні особи пропонують здійснити обмін валют за такими показниками:

  • купівля – 38,38 грн/дол. (+0,08);
  • продаж – 38,58 грн/дол. (+0,12).

Який курс долара чекати на початку 2024 року


Дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний вказав, що в січні очікується активне втручання Національного банку на валютний ринок за стратегією гнучкого курсу та послаблення гривні відповідно до ринкової ситуації. Також прогнозується коливання курсу в межах 37,70-38,50 гривень за долар на міжбанковому ринку та можливе зростання на готівковому ринку на 50-60 копійок. Причиною таких рухів може бути традиційний дефіцит валюти в січні через зменшення валютного виторгу експортерів та тиск бюджетних виплат за грудень.

Раніше ми повідомили, як перевірити справжність доларових купюр. Також ми дізналися в фінансиста, що загрожуватиме курсу гривні у 2024 році. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.