Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Грошова допомога від ООН – хто отримуватиме виплати у 2024 році

Пропонуємо дізнатися, яким категоріям українців нададуть фінансову допомогу від ООН в наступному році

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким пенсіонерам виплачуватимуть допомогу від ООН у 2024 році

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2024 році українським пенсіонерам продовжать надавати грошову допомогу від ООН. Це відбуватиметься в рамках реалізації проєкту Всесвітньої продовольчої програми.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Хто зможе отримати виплати від ООН

Матеріальна допомога буде нарахована 278 тисячам пенсіонерів, які отримують низькі пенсії та одночасно проживають у зоні бойових дій. Варто зазначити, що фінансова підтримка ООН буде надаватися лише тим громадянам, які раніше не отримували жодних виплат від міжнародних організацій, зокрема від ООН, а також державну допомогу як для внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Яку суму будуть виплачувати

На фінансову підтримку пенсіонерів в Україні щомісяця буде спрямовуватися сума в розмірі 609 млн гривень. Кошти отримають ті пенсіонери, пенсії яких не перевищують 3 250 гривень. Доплата буде складати різницю між сумою пенсії та розміром державної пенсії.

Наприклад, якщо людина отримує пенсійні виплати в розмірі 2 600 гривень, то їй доплатять ще 650 гривень. При цьому доплата не може бути меншою за 100 гривень.

Як отримати грошову допомогу від ООН

Щоб отримати грошову допомогу від ООН, пенсіонерам не потрібно звертатися до Пенсійного фонду, оскільки вся необхідна інформація вже є. Кошти надійдуть автоматично, разом із пенсією, на карту людини пенсійного віку.

Додатково, в Мінсоцполітики зазначили, що друга хвиля цього проєкту також охопить 350 тисяч українців з інвалідністю.

Хто з ВПО може втратити гроші у 2024 році

У наступному році деякі українці можуть втратити виплати ВПО. Це стосується тих людей, які перебувають за кордоном понад 30 днів без вагомих причин, знаходяться в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм.

Також державну грошову допомогу припинять надавати тим, хто повернувся до свого дому, придбав транспорт чи має значні суми на банківському рахунку. Інформацію про скасування виплат повідомлять через електронну пошту, телефонний дзвінок чи систему ЄІССС.

Раніше ми повідомляли, що деякі українці можуть отримати ще одну державну допомогу. Також ми писали, що для ВПО відкрили реєстрацію на нові виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.