Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Кредит під 0% за програмою "єОселя": для кого ПриватБанк змінив умови

Отримувача позики звільнять від потреби виплачувати відсотки за кредитним договором

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк вніс зміни в умови кредитування за програмою "єОселя"

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк дозволяє українцям брати житлові кредити за державною програмою "єОселя". Військові можуть отримати позику під 3% річних, але відтепер деяким службовцям взагалі не доведеться сплачувати відсотки. Фінустанова підписала відповідний договір з Одеською військовою адміністрацією.

Про це розповіла пресслужба ПриватБанку на офіційному сайті.

Двостороння угода передбачає компенсацію 3% річних за рахунок коштів обласного бюджету. Тобто українські військовослужбовці, які мають потребу в житлі, можуть скористатися іпотечним кредитом і забути про нарахування процентів. Їм доведеться віддавати банку лише "тіло", а залишок сплачуватиме Одеська військова адміністрація.

Нагадаємо, за умовами функціонування програми "єОселя" кредит під 3% річних надається таким категоріям українців:

  • військовослужбовцям за контрактом;
  • працівникам сектору безпеки та оборони, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань;
  • особам начальницького складу Бюро економічної безпеки;
  • медикам;
  • педагогам;
  • науковим і науково-педагогічним співробітникам.

ПриватБанк дозволяє брати позики на суму до 4 млн гривень з максимальним терміном 20 років. Але існують додаткові платежі, вони включають витрати на страхування (0,25% від вартості квартири чи будинку), разову комісію банку (1% від суми кредиту), послуги нотаріуса (до 12 000 грн), оцінку нерухомого об’єкту (до 3 500 грн).

Програму "єОселя" розширили

Раніше ми розповідали, що українцям дозволили купувати за рахунок кредитних коштів, виданих в рамках програми "єОселя", не лише квартири, але й приватні будинки і таунхауси. Важливою умовою придбання є вік об’єкту нерухомості – не більше трьох років. Площа на одну людину повинна становити до 62,5 кв.м плюс 21 кв.м на кожного наступного члена сім’ї.

Також є нововведення стосовно віку квартир у Києві та обласних центрах для ветеранів війни, учасників бойових дій і людей з інвалідністю через війну. Раніше вони могли купити житло в багатоквартирному будинку, якщо йому не виповнилося 3 роки з моменту зведення. Тепер критерій розширили до максимальних 10 років експлуатації.

У випадку обрання квартири в будь-якому іншому населеному пункті, окрім столиці та обласних центрів, обмежень по віку не передбачається. Пам’ятайте, що для вказаних категорій населення відсоткова ставка дорівнює не 3%, а 7% річних. Відомо, що з моменту запуску програми нею змогли скористатися вже майже 7 000 родин.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запроваджує нововведення для бізнесу та розповідав, що зміниться для клієнтів з 1 березня. Також ми повідомляли, що ПриватБанк може заблокувати картку за кількість транзакцій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.