Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк запроваджує нововведення для бізнесу: що зміниться для клієнтів з 1 березня

Розповідаємо, як український банк хоче оновити тарифні пакети для бізнесу та що чекає на клієнтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нововведення ПриватБанку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк з 1 березня 2024 року спростить лінійку тарифних пакетів для бізнесу. Зокрема, фінустанова хоче змінити назви певних пакетів, а деякі взагалі планує закрити.

Про це йдеться на сайті Приват24 для бізнесу.

Для пакетів "Бізнес Старт", "Бізнес Стандарт", "Бізнес КОМФОРТ", "Бізнес ПРО" фінустанова планує знизити тариф на нецільове поповнення карток з 0,7% до 0,5% від суми. Така комісія здійматиметься за:

  • здійснення платежу з банківської картки на "Картку для виплат" та інтернет-картки, за нецільове поповнення в рамках "Зарплатного проєкту" та масових виплат;
  • здійснення платежу з поточного рахунку на "Картку для виплат", за нецільове поповнення в рамках Зарплатного проєкту та масових виплат, на інтернет-картки.

Як зміняться тарифні пакети для бізнесу

Тарифний пакет "Бізнес Стандарт"


Наразі такий пакет для бізнесу називається "Бізнес Старт", однак з 1 березня його назва зміниться на "Бізнес Стандарт". Власне, більше нововведень у цьому пакеті не передбачається, тому тарифи залишаться такими:

  • плата за пакет на місяць становить 150 грн для підприємців і 225 грн для юридичних осіб;
  • комісія за платежі в інші банки (зокрема регулярні) дорівнює 5 грн та додатково 10 грн у разі суми платежу від 100 тис. грн;
  • стандартна комісія за валютно-обмінну операцію – 0,2% від суми.

Тарифний пакет "Базовий"


З 1 травня 2024 року для українців скасується можливість підключитися до цього тарифного пакета. В ПриватБанку пояснили, що клієнтів, які самостійно не перейдуть на інші пакети, буде автоматично переведено на тариф "Бізнес Стандарт".

Тарифні пакети "Інкубатор" та "ОСББ"


З 1 березня 2024 року ці два пакети отримають назву "Об’єднаний тарифний пакет Бізнес Старт". Для нього діятимуть такі спеціальні умови:

  • відкриття рахунку (на сайті або у відділенні) – не тарифікується;
  • обслуговування рахунку (перші 3 місяці) – не тарифікується, а з 4-го місяця пільговий період обслуговування рахунку закінчується.

Після цього клієнт автоматично переводиться банком на тариф "Бізнес Стандарт", або він самостійно зможе обрати інший тарифний пакет у мобільному додатку "Приват24 для бізнесу".

Тарифні пакети "Медзаклади" та "Бюджет"


Ці пакети ПриватБанк перейменує на єдиний тарифний пакет "Бюджетний". Серед оновлених умов можна буде побачити послуги, які не тарифікуються, а саме:

  • відкриття рахунку;
  • платежі в інші банки (зокрема, регулярні платежі);
  • валютно-обмінні операції;
  • здійснення платежу з поточного рахунку, корпоративних карток, карток "Ключ до рахунку" на "Картку для виплат", нецільове поповнення в рамках "Зарплатного проєкту" та на інтернет-картки;
  • зарплатні/студентські проєкти та масові виплати;
  • приймання виторгу або інших платежів від уповноважених ідентифікованих представників юридичних осіб у всіх каналах.

А також в пакеті "Бюджетний" будуть послуги, які тарифікуватимуться. Йдеться про:

  • обслуговування рахунку без "Зарплатного проєкту" – 50 грн на місяць;
  • SWIFT-переказ – 25 доларів/євро;
  • видача готівкових коштів з рахунку корпоративного клієнта в іноземній валюті – 0,5% від суми.

Зокрема, клієнтам банку без "Зарплатного проєкту" стануть доступні сервіси "Платіжні термінали" та "Еквайринг". Всі ці нововведення стануть доступні українцям ПриватБанку вже у перший день весни.

Раніше ми розповідали, чому банки можуть заблокувати картки українців. Також ми писали, з якими проблемами можуть стикнутися клієнти ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.