Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк може заблокувати картку за кількість транзакцій – що варто знати клієнтам

Розповідаємо, чому український банк може розірвати ділові відносини з клієнтом в односторонньому порядку без можливості відновлення співпраці

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям можуть заблокувати рахунки за кількість проведених операцій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські банки можуть заблокувати рахунки своїх клієнтів, якщо здійснені за ними операції здаватимуться фінустанові підозрілими. З такою проблемою зіткнувся й клієнт ПриватБанку, який здійснив значну кількість транзакцій на картки інших людей.

Відповідний відгук чоловік залишив на порталі "Мінфін".

За словами клієнта банку, через те, що він здійснив досить багато операцій з грошовими переказами зі свого рахунку на інші картки, імовірно, було досягнуто встановленого щомісячного ліміту.

"Я спробував 30 січня зайти у свій акаунт в мобільному додатку, але мені видало помилку. Коли подзвонив 3700, автовідповідач повідомив, що мій рахунок заблоковано і треба надати реквізити іншого банку для перерахування залишку коштів на рахунку", – розповів чоловік.

Дійсно, у ПриватБанку є певний ліміт переказів коштів зі свого рахунку на інші картки, по Україні – 200 переказів на місяць, за кордон – 20 переказів на місяць. Якщо цей ліміт буде порушено, то банк може обмежити можливість користуватися карткою.

У своєму відгуку чоловік також поцікавився щодо причини розірвання ділових відносин з банком та чи може він якось продовжити користуватися послугами цієї фінустанови, адже відвідавши відділення чоловік не отримав відповіді на ці питання.

Що відповіли в ПриватБанку

Працівники фінустанови відреагували на дану скаргу клієнта та зазначили, що всі заходи здійснюються відповідно до внутрішніх процедур та відповідають вимогам безпеки та дотримання правил фінансового моніторингу в Україні.

"Наразі обслуговування рахунку обмежене, відновити співпрацю з банком змога відсутня", – відповіли клієнту в ПриватБанку.

У коментарі на відгук клієнту пояснили, що при розірванні ділових відносин з банком, він може переказати залишок коштів до іншого банку. Однак чітку причину блокування рахунку чоловіку так і не зазначили.

ПриватБанк запровадив нововведення для бізнесу

З 1 березня 2024 року для клієнтів ПриватБанку, які користуються пакетами "Бізнес Старт", "Бізнес Стандарт", "Бізнес КОМФОРТ", "Бізнес ПРО" фінустанова планує знизити тариф на нецільове поповнення карток з 0,7% до 0,5% від суми.

Також фінустанова планує змінити назви деяких тарифних пакетів, деякі об'єднати, а деякі зовсім закрити. Детальніше про зміни читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, чому не варто залишати гроші на банківських картках. Також ми писали, як українцям не зіпсувати свій кредитний рейтинг перед банками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.