Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Навіть Кличкам стільки не платили! Промоутер назвав гонорар Усика за бій проти Ф'юрі

Промоутер найвідомішого нині українського боксера Олександра Усика назвав суму, яку заплатять боксеру за бій з непереможним британцем

Фото: УНІАН, Олександр Усик у Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Гроші

Скільки заробить Олександр Усик за бій з Тайсоном Ф'юрі

Фото: УНІАН, Олександр Усик у Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Гроші

Український боксер Олександр Усик у 2024 році має заробити найбільший гонорар у своїй кар'єрі. Так, 17 мільйонів доларів йому заплатять за поєдинок проти Тайсона Ф'юрі, який наразі володіє чемпіонським поясом за версією WBC.

Про це в інтерв'ю виданню SportArena сказав промоутер українця Олександр Красюк.

"Так і має бути. У поєдинку за абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі, з непереможним чемпіоном – це багато грошей", – сказав він.

За словами Красюка, гонорар буде більшим за розмір виплати українцю Володимиру Кличку, який у 2013 році отримав майже 17 мільйонів доларів за те, що перебоксував росіянина Олександра Повєткіна у Москві.

"Ця сума набагато більша. Цей поєдинок усі хочуть подивитися", – розповів Красюк.

Він також зазначив, що ажіотаж навколо майбутнього бою Усика проти Ф'юрі є надзвичайно великим.

"Квитків уже немає, їх немає де взяти. Зайти якщо на сайти перекупників, то там ціна 200 тисяч гривень за квиток. А у рингсайд квитки продають за 1 мільйон гривень", – зазначив промоутер Усика.

Поєдинок між Усиком та Ф'юрі: коли відбудеться бій

Спортсмени мали боксувати в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) 17 лютого 2024 року. Це мав бути бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Але за два тижні до поєдинку з'явилася інформація, що британець отримав розсічення на обличчі під час спарингу у рамках підготовки до бою з українцем. Від травми боксер відновлюватиметься впродовж двох тижнів. Тож поєдинок між Усиком та Ф'юрі перенесли. Тепер суперники мають зустрітися у ринзі 18 травня.

Чому Усика та Ф'юрі можуть оштрафувати на 10 мільйонів доларів

Таку умову озвучили організатори боксерського двобою після того, як довелося скасувати запланований на 17 лютого бій. Тепер, якщо хтось з боксерів відмовиться боксувати 18 травня, то заплатить штраф у розмірі 10 мільйонів доларів.

"Якщо хтось відмовиться від поєдинку, то цю суму отримає суперник. 10 мільйонів виплатять не організатори. Гроші надійдуть з їхнього особистого рахунку", – розповів голова головного управління з питань розваг Саудівської Аравії Турки Аль аш-Шейх.

Раніше ми розповідали, скільки коштів на Збройні сили України витратив Олександр Усик зі своїх гонорарів за бої. Також ми писали, якими автомобілями користуються найвідоміші українські спортсмени.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.