Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Пільговий кредит на житло для ВПО – як подати заявку через "Дію"

Українці мають можливість подати заявку на участь в програмі "Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам" онлайн

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть отримати пільгову іпотеку через "Дію"

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці зі статусом внутрішньо переміщеної особи мають можливість придбати нерухомість за допомогою пільгового кредиту. Оформити та подати заявку на участь в програмі "Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам" можна два способами, зокрема через портал "Дія".

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, як подати заявку на пільговий кредит через "Дію".

Які умови пільгового кредиту


Переселенці можуть взяти пільговий кредит на строк до 30 років. Однак варто бути готовими, що іпотека має й певні обмеження: квартира не може бути більше ніж 52,5 квадратні метри на сім'ю з однієї чи двох осіб, а також 21 "квадрат" на кожного наступного члена сім'ї.

Зверніть увагу, що площа та сума іпотеки розраховується в залежно від кількості членів сім'ї, зазначених у заяві.

За необхідності учасники програми сплачують вартість площі житла, що перевищує норматив або ціну. Обрати нерухомість переселенці можуть самостійно. Важливо зазначити, що кредити доступні лише особам, які не мають житла на території, яка перебуває під контролем України.

Як подати заяву на пільговий кредит в "Дії"


Для того, щоб подати заявку на оформлення пільгового кредиту, переселенцям необхідно виконати наступні кроки:

  1. Авторизуватися на порталі "Дія". Це можна зробити за допомогою електронного підпису або BankID.
  2. Уважно перевірте дані в профілі користувача та за необхідності актуалізуйте їх.
  3. Заповніть заявку, при цьому всі дані, крім ідентифікаційного коду та номера довідки переселенця, підтягнуться автоматично або виберуться з випадаючого списку.
  4. Дочекайтеся завершення автоматичної перевірки даних в Єдиній інформбазі про ВПО та надішліть заяву на розгляд.

Заява буде розглядатися Держмолодьжитло протягом одного робочого дня. Рішення щодо надання іпотеки буде доступний у кабінеті громадянина та на електронній пошті. В тому разі, якщо ВПО отримав відмову, є можливість внести зміни в заявку та подати її повторно.

Переселенці можуть звернутися по надання пільгового кредиту не лише через "Дію", але й особисто в Держмолодьжитла та його регіональних управлінь.

Як видаватимуть пільгові кредити для ВПО


ВПО можуть скористатися пільговими кредитами для покупки нерухомості, які надаються за програмою, що діє під патронатом держави. Зміни до Постанови №451, затверджені урядом на пропозицію Мінреінтеграції, передбачають збільшення фінансування та продовження терміну реалізації програми.

Також вводиться пільговий період для тих, чиє житло постраждало внаслідок збройної агресії Росії. Оновлена постанова визначає порядок отримання пільгового іпотечного кредиту через кошти німецького державного банку розвитку KfW, сприяючи розв'язанню проблем внутрішніх переселенців у сфері житла.

Раніше ми повідомляли, що робити українцям, яким важко погасити заборгованість. Також пропонуємо дізнатися, кому ПриватБанк надає можливість оформити кредит під 0% за програмою "єОселя".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.