Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк надав українцям безплатну послугу: за що не доведеться платити

Фінансова установа продовжує відкривати кореспондентські рахунки в іноземних банках, щоб покращувати умови обслуговування клієнтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть відправляти кошти з-за кордону без комісії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк забезпечив українців, які перебувають за кордоном, можливістю відправляти SWIFT-платежі абсолютно безплатно. Послуга міжнародних переказів не потребуватиме комісії, якщо надіслана валюта – євро або швейцарські франки.

Про це розповіла пресслужба ПриватБанку на офіційному сайті.

На початку грудня фінансова установа порадувала клієнтів новиною про відкриття кореспондентського рахунку в Citibank N.A. Відтоді SWIFT-перекази у чеських кронах стали безплатними. На цьому банк не зупинився і продовжив розширювати співпрацю з європейськими установами, розвиваючи так звані платіжні "мости".

Тому під кінець 2023 року українці отримали можливість відправляти на рахунки ПриватБанку євро і швейцарські франки, не витрачаючи додаткові кошти на комісію. Це додасть зручності та вигоди клієнтам, які проживають в європейських державах і регулярно допомагають близьким на Батьківщині.

"Щоб сформувати реквізити і передати відправнику, необхідно авторизуватися в мобільному додатку "Приват24" і пройти такий шлях у меню: "Сервіси – Перекази – SWIFT – Реквізити", – зауважили в пресслужбі.

Під час виконання процедури треба вибрати правильну валюту і вказати актуальну банківську картку, на яку відбудеться зарахування коштів. Як тільки документ із реквізитами буде сформовано, його можна зберегти на смартфон або поділитися.

Використання SWIFT-переказів має достатньо переваг, наприклад:

  • немає обмежень за сумою відправлення;
  • всі операції можна відстежувати в режимі онлайн;
  • швидкість виконання становить 24 години в 60% випадків і 5 хвилин – у 40%;
  • доступна спеціальна лінія підтримки для клієнтів.

Залишилося кілька днів для безплатних переказів

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк продовжив співпрацю з європейським сервісом ZEN.COM і запровадив для клієнтів акційну пропозицію – безплатні миттєві перекази через платіжну систему PrivatMoney. Тобто українцям вигідно поповнювати картки, відправляти кошти рідним, донатити ЗСУ та допомагати волонтерам, адже не потрібно платити за послуги.

Щоправда, відсутність комісії триватиме до 31 грудня 2023 року, після чого доведеться віддавати традиційні відсотки за перекази. Як уточнили представники ПриватБанку, з липня цього року, коли запустили сервіс, користувачі здійснили понад 15 000 фінансових операцій на суму майже 3 млн доларів.

Для успішного відправлення коштів необхідно встановити мобільний застосунок ZEN.COM і зареєструватися. Потім вибрати валюту (доступні лише євро та долари), вписати номер картки чи IBAN-рахунку, зазначити в типі переказу PrivatMoney і підтвердити дію. Сума надійде отримувачу за лічені хвилини.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк зробив безплатною важливу послугу і розповідав, на що не доведеться витрачати гроші. Також ми повідомляли, чому ПриватБанк може заблокувати рахунок без попередження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.