Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям варто бути обережними – чому ПриватБанк може заблокувати рахунок

Представники фінансової установи пояснили, що в деяких випадках українцям можуть розблокувати рахунок лише після рішення суду

Фото: ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк блокує рахунки своїх клієнтів

Фото: ПриватБанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Державна фінансова установа "ПриватБанк" знову опинився у центрі уваги, оскільки продовжує блокувати картки та доступ до застосунку "Приват24" своїх клієнтів. Банк вживає цих заходів через підозрілі фінансові операції, що, на його думку, можуть бути пов'язані із шахрайською діяльністю.

Скарга від клієнтки ПриватБанку з'явилася на порталі "Мінфін".

Чому банк заблокував картку

Одна з клієнток банку поділилася своєю ситуацією щодо блокування її рахунку та закриття доступ до мобільного додатку "Приват24". Виявилося, що їй надійшов грошовий переказ як обмін криптовалюти на біржі Binance. Після чого відбулося миттєве блокування банківського рахунку.

Клієнтка стверджує, що вона не отримала жодного письмового повідомлення від ПриватБанку і зазначила, що спроби зв'язатися з банком телефоном виявилися марними.

"Банк цілий місяць ігнорує мої звернення, і зробили так, що я не можу додзвонитися операторам, робот пропонує мені повернути кошти відправнику, або натиснути цифру 2, якщо я хочу розв'язати проблему інакше, далі чергова фраза робота та відбій зв'язку", – зазначається у повідомленні.

Як відреагували на скаргу в ПриватБанку

У відповідь на цю ситуацію у ПриватБанку вказали, що фахівці ретельно розглянули заявку клієнтки та пояснили, що блокування рахунку було проведено через підозру у здійсненні шахрайських операцій. Зазначено, що зловмисники можуть використовувати рахунки для виведення коштів через криптобіржі, і в такий спосіб клієнти, навіть не підозрюючи, можуть потрапити під підозру фінустанови.

В повідомлені зазначено, що клієнтці можуть розблокувати рахунок лише після того, як цю ситуацію розглянуть правоохоронні органи або за рішенням суду.

"Банк змушений обмежити співпрацю з вами. І натомість рішення може бути змінене після проведення розгляду правоохоронними органами або за рішенням суду", – наголосили у банку.

ПриватБанк представив нову послугу

ПриватБанк представив нове мобільне платіжне рішення на базі додатка "Термінал" для перевізників у громадському транспорті. Застосунок використовує технологію Visa Tape to Phone, що дозволяє приймати безготівкові платежі без додаткового обладнання, такого як:

  • POS-термінали;
  • зчитувачі карток.

Функціонал інструменту включає прийом платежів, фіксацію операцій, створення чеків та інші можливості. Сервіс вже активний для громадського транспорту в Києві та області, де його можна використовувати у різних маршрутних таксі. Додаток "Термінал" доступний на Android і iPhone, навіть у випадку відсутності Інтернету.

Раніше ми повідомляли, що фінансова установа скасування комісію для деяких клієнтів за певні послуги. Також ми писали, як повернути свої гроші, якщо ПриватБанк розірвав договір без попередження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.