Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Штраф 3 000 євро: чому туристам доведеться платити такі гроші в Європі

Українцям доведеться заплатити чималі кошти, оскільки місцева влада заявила про нульову терпимість до порушників

Фото: Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Українців за кордоном чекає великий штраф за розгульну поведінку

Фото: Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

В одному з популярних туристичних місць Європи ввели величезний штраф у розмірі 3 000 євро за вандалізм. Відтепер всіх порушників, яких спіймають на розгульній поведінці, змусять виплатити кошти.

Про це розповіло видання Express.

Таке покарання запровадили на іспанському острові Майорка. Місцева влада вже давно бореться з антисоціальною поведінкою туристів, але контролювати силами правопорядку значний потік людей, особливо під час літнього відпочинку, неможливо. Тож мер міста Пальма (столиця Балеарських островів) Хайме Мартінес заявив про політику нульової терпимості.

Порушники, які дозволятимуть собі вандалізм, розпиватимуть алкоголь на вулиці та влаштовуватимуть бійки, будуть платити 3 000 євро. На думку очільника Пальми, суворий фінансовий тиск допоможе "придушити" свавілля безвідповідального туризму на острові.

Причому штраф за погану поведінку введуть для всіх: не тільки відпочивальників, але й місцевих мешканців. Вони, до речі, давно скаржаться на регулярні розгули п’яних туристів. Через постійні проблеми на курорті Магалуф навіть заборонили безлімітно продавати алкогольні напої в закладах і на круїзах, а готелі зобов’язали слідкувати за споживанням спиртного своїми відвідувачами.

Зауважимо, острів Майорка розташований у Середземному морі та є частиною Іспанії. Він славиться мальовничими пляжами, чистими водами, гірськими пейзажами та вражаючими історичними пам'ятками. Тож кожного року приваблює тисячі туристів з усього світу, які часто створюють проблеми через безконтрольні розваги.

На який курорт скоро зможуть полетіти українці

Раніше ми розповідали, що ірландський лоукостер Ryanair незабаром запустить нові рейси на острів Сардинія в Середземному морі. Це відома туристична локація, куди з’їжджаються відпочивальники з усього світу. Українці зможуть полетіти до міста Ольбія з багатьох європейських населених пунктів, причому не розорившись на квитку, оскільки Ryanair обирають якраз через бюджетні ціни.

Загалом передбачаються польоти з таких міст:

  • Кракова (з 1 травня);
  • Мілана (з 2 квітня);
  • Брюсселя (з 2 травня);
  • Болоньї (з 2 квітня);
  • Копенгагена (з 1 травня);
  • Дубліна (з 2 липня);
  • Лондона (з 1 травня);
  • Парижа (з 2 червня);
  • Відня (з 3 травня).

Щоб забронювати квитки, необхідно відвідати офіційний сайт авіакомпанії. Зауважимо, Ryanair також запланував запуск нових рейсів у популярні туристичні міста багатьох країн Європи, наприклад, Угорщини, Німеччини, Італії, Португалії, Іспанії, Естонії тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Європі через страйки виникли транспортні проблеми та розповідав, що треба знати туристам. Також ми повідомляли, за які порушення можуть штрафувати підприємців у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.