Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям відновили реєстрацію на грошову допомогу: хто може подати заявку

Міжнародна організація виплатить українцям матеріальну допомогу, аби підтримати їх у складній ситуації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати нову грошову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати нову грошову допомогу від міжнародної організації "Fight For Right". Для цього необхідно заповнити спеціальну анкету. Зазначимо, що населення вже мало можливість відправляти заявки на виплати, однак через перенавантаження фонд деякий час не приймав їх, і зараз поновив роботу.

Інформація про матеріальну допомогу була оприлюднена у Facebook-сторінці Fight For Right.

Хто може отримати грошову допомогу

Передбачено, що адресні виплати будуть призначені тим, хто набув статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО) не раніше, ніж три місяці тому. Серед основних категорій, які мають право на гуманітарні виплати, визначаються:

  • люди з інвалідністю;
  • батьки дітей з інвалідністю.

Варто зазначити, що фонд не розкрив, яку суму фінансової підтримки виплачують. Однак в організації повідомили, що грошова допомога призначена для покриття основних витрат, які особливо важливі в зимовий період.

Як зареєструватися та отримати виплати

Для отримання грошової допомоги від Fight For Right, необхідно виконати кілька кроків:

  1. Для подачі заявки необхідно та заповнити онлайн-форму.
  2. Разом із заявкою слід завантажити копії документів, серед яких довідка про статус ВПО та довідка від Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).
  3. Після подачі заявки представники організації зв’яжуться з вами для подальшої обробки інформації та можливого схвалення виплати.

Реєстрація на отримання гуманітарних виплат триватиме до 28 грудня.

Хто з ВПО може розраховувати на допомогу у 2024 році

В Україні внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримувати грошову допомогу від держави протягом півріччя. Для тих, хто звернувся за допомогою після 1 серпня 2023 року, період надання виплат триває до 31 січня 2024 року. Починаючи з 1 лютого 2024 року, грошову допомогу у розмірі 2 000 гривень для дорослих та 3 000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю можуть отримувати:

  • особи, чий середньомісячний дохід на одну людину не перевищує 4 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність;
  • сім'ї, де є працездатні члени, які доглядають за дітьми до 6 років або тяжко хворими дітьми, особами з інвалідністю I чи II групи, громадянами, що виховують трьох та більше дітей до 18 років;
  • родини, де є особи, які доглядають за особами з інвалідністю I групи або неповнолітніми дітьми з інвалідністю, або особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку;
  • фізичні особи, які надають соціальні послуги та отримують компенсацію, студенти, які навчаються за денною або дуальною формою в навчальних закладах, місце проживання яких не зареєстроване в гуртожитку;
  • родини, де працездатна особа протягом перших 6 місяців отримання виплат ВПО сприяла своїй економічній самостійності та середньомісячний дохід якої не перевищує 3 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність.

Це означає, що відповідно до вказаних критеріїв родини ВПО можуть автоматично продовжити отримання грошової допомоги від держави без додаткового звернення.

Раніше ми повідомляли, яку соціальну допомогу можуть отримати одинокі батьки. Також ми писали, хто з українців може отримати фінансову підтримку у розмірі 70 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.