Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть заповнити анкету на допомогу: кому виплатять 70 тис. гривень

Отримати матеріальну допомогу зможуть не всі громадяни, лише ті, хто відповідає певним вимогам

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українкам виплатять 70 тис. гривень на підтримку їхнього бізнесу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські жінки мають можливість отримати фінансову допомогу. Ця ініціатива від фонду "Жіночі можливості в Україні" спрямована на підтримку жінок-підприємниць в Одеській та Миколаївській областях, які активно розвивають свій бізнес у важких умовах воєнного стану.

Про це йдеться на сайті організації.

Хто має можливість отримати допомогу


Отримати фінансову підтримку у розмірі 70 000 гривень можуть не всі підприємниці. Вони мають відповідати певним вимогам:

  • бізнес працює протягом не менше шести місяців;
  • зареєстровані як фізична особа-підприємець в Одеській або Миколаївській областях.
  • мати чіткий план розвитку та розширення свого бізнесу;
  • протягом шести місяців з моменту отримання гранту створити щонайменше одне нове робоче місце.

Також отримати фінансову допомогу мають можливість ті, хто переніс свій бізнес на територію цих областей після 24 лютого 2022 року та має підтверджений статус внутрішньо переміщеної особи.

Важливо зазначити, що українкам можуть відмовити в допомозі у разі, якщо вони вже отримували грант протягом минулого року.

Як подати заявку


Аби отримати матеріальну підтримку необхідно заповнити форму тут. В анкеті потрібно вказати:

  • електронну пошту;
  • ім'я та прізвище;
  • номер телефону, прив'язаний до Telegram;
  • населений пункт, де ви мешкаєте;
  • вік;
  • кількість людей у складі родини.

Дедлайн для подання заявок на участь у конкурсі визначений з 4 по 31 грудня 2023 року. Результати будуть оголошені вже в січні 2024 року.

Варто зазначити, що гроші мають бути витрачені на придбання необхідного обладнання для розвитку бізнесу та створення нових робочих місць.

Які нові можливості уряд пропонує українкам


Держава пропонує грантові програми для жінок, які можуть допомогти розпочати чи розширити бізнес, а також отримати ваучер на перенавчання. Очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко повідомила, що вже понад 11 тисяч жінок отримали гранти в рамках програми "Власна справа".

Крім того, планується збільшення фінансування програм та видача близько 14 тисяч грантів на 3,5 млрд грн у наступному році. Також акцентується на розвитку програм навчання та перенавчання для розв'язання проблеми структурного безробіття.

Ваучери на навчання у розмірі 27 тисяч грн вже отримали понад 17 тисяч жінок. Популярні напрямки навчання серед жінок – психологія, охорона здоров’я та освіта. Мінекономіки також залучає партнерів для безоплатного навчання жінок у сферах креативних та IT-індустрій..

Раніше ми повідомляли, що в Україні підписали законопроєкт про страхування від воєнних ризиків. Також ми писали, коли ФОП має право на лікарняні та декретні виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.