Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ВПО без грошей не залишаться – хто отримає допомогу після 1 лютого

Кабінет міністрів України на засіданні вирішив продовжити надавати грошову допомогу переселенцям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні переселенцям продовжили виплати до 1 березня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні деяким внутрішньо переміщеним особам мали скасувати державну грошову допомогу з 1 лютого. Проте, під час засідання 26 січня Кабінет міністрів вирішив продовжити надавати матеріальну підтримку переселенцям до 1 березня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Згідно з ухваленим рішенням, виплати державної грошової допомоги автоматично продовжуються до 1 березня 2024 року усім ВПО. Це рішення може надати певну фінансову стабільність для населення.

Кому продовжать виплати після 1 березня


Після 1 березня більшості переселенців все ж скасують надання матеріальної підтримки. Проте, згідно з рішенням Кабміну, фінансову допомогу продовжать надавати:

  • пенсіонерам;
  • особам з інвалідністю 1 та 2 групи та дітям з інвалідністю;
  • дітям-сиротам та дітям, що позбавлені батьківського піклування;
  • непрацюючим особам, які стали на облік в центр зайнятості.

Ці заходи спрямовані на підтримку найбільш вразливих категорій ВПО, зокрема тих, хто потребує особливої уваги та допомоги у забезпеченні базових потреб.

Важливим аспектом рішення Кабміну є те, що родини з малим достатком, яким з 1 березня будуть припинені виплати, можуть розраховувати на державну соціальну допомогу для малозабезпечених сімей.

Чому в Україні скоротять виплати ВПО


В Україні деяким ВПО скасують фінансову допомогу. Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук повідомила, що зміни у виплатах пов'язані з постійною необхідністю верифікації виплат відповідно до вимог західних партнерів. Оскільки за міжнародними стандартами два роки вважаються достатнім терміном для адаптації.

Зазначається, що у 2022 році Україна витратила на виплати ВПО 57 мільярдів гривень, а у 2023 році ця сума зросла до 73 мільярдів гривень. Прогнозується, що у 2024 році фінансування для внутрішніх переселенців становитиме близько 57 мільярдів гривень.

Верещук додала, що матеріальну допомогу продовжать надавати вразливим категоріям осіб, але ті, хто вже адаптувався чи отримав стабільний дохід, можуть чекати більш справедливих підходів до надання допомоги.

Раніше ми повідомляли, що в ООН зробили важливу заяву щодо продовження надання грошової допомоги українцям. Також ми писали, як переселенці можуть отримати тимчасове житло від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.