Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Більше не така приваблива: Туреччина запроваджує нові правила в готелях

Розповідаємо, як тепер відпочиватимуть туристи в турецьких готелях

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відпочивати в готелях Туреччини тепер доведеться по-новому

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час відвідування Туреччини більшість туристів часто обирали готелі із системою "Аll inclusive", тобто "все включено", однак турецькі готельєри готують певні зміни в роботі цієї системи. Вони хочуть запропонувати туристам платити в міру використання послуг та сервісів того чи іншого готелю, оскільки в останні роки різко збільшилися витрати бізнесу.

Про це йдеться у турецькому виданні Turizm Gazetesi.

Туристичні компанії вже почали попереджувати відвідувачів країни про певні зміни в роботі готелів. Загалом схема може працювати таким чином:

  • систему "все включено" планують розділити на кілька категорій;
  • туристи самостійно обиратимуть послуги, які вони хочуть оплатити.

"Про відмову в цілому від системи "Al Inclusive" наразі не йдеться. Робота йде у рамках пошуку регулювання, яке збалансує збільшення витрат для бізнесу та споживача", – зазначив президент Асоціації туристичних готельєрів та операторів Середземномор'я (АКТОБ) Каан Кавалоглу.

За його словами, турецькі готелі надо "наповнили" послугами систему "все включено" через гостру конкуренцію на ринку, тому запровадження таких правил має допомогти встановити так звану цінову перевагу бізнесу.

Наприклад, відвідувачі готелів зможуть скористатися послугами "Аll inclusive", але без алкоголю, за нього доведеться сплачувати окремо.

"У такому разі нам потрібно подумати про тих, хто не вживає алкоголю під час відпустки, але мусить платити за це. Ми хочемо запропонувати споживачеві модель, в якій він сам зможе вибирати продукти, якими користуватиметься", – додав гендиректор готелів Nirvana Hotels Корхан Альшан.

Саме тому виникла ідея перепланувати роботу системи "все включено" та надати туристам вибір, адже не всі під час відпочинку хочуть користуватися усіма послугами, які надає готель.

В яких країнах можуть запровадити податок на в'їзд

Для того, аби боротися із надмірним туризмом, в деяких країнах планують запровадити податок на в'їзд у 2024 році. Серед них опинилися Нідерланди, де туристичний збір становитиме 12,5% від вартості готельного номера.

Також у січні 2024 року в готелях з високим рейтингом у Франції такий податок зросте до понад 11 євро за одну ніч.

Більше про туристичний збір в інших країнах читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що українцям за кордоном можуть скасувати тимчасовий захист. Також ми писали, які нові напрямки стануть доступні від відомого лоукостера.

    google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

    Стрічка новин

    Дивитися всі

    Ексклюзив редакції

    Дивитися всі
    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.