Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

До 11 євро за ніч: де туристам доведеться платити новий податок у 2024 році

Розповідаємо, під час відвідування яких європейських міст туристам доведеться сплачувати новий податок

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В деяких країнах зміниться розмір туристичного збору

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі європейські країни вже у 2024 році планують запровадити новий податок для туристів. Плату за в'їзд потрібно буде здійснювати на 10 популярних напрямках, таким чином місцева влада хоче боротися із надмірним туризмом.

Про це йдеться на порталі ShengenVisaInfo.

  • Амстердам (Нідерланди)

У цій країні туристичний збір планують зробити найвищим у Європі. Вже у 2024 році такий податок становитиме 12,5% від вартості готельного номера, навіть якщо у місті буде проведена лише одна ніч. Також сплата такого збору торкнеться й круїзних пасажирів.

  • Париж (Франція)

Початок наступного року для туристів столиці Франції обернеться сплатою підвищеного туристичного збору під час проживання в готелях. У січні 2024 року в готелях з високим рейтингом такий податок зросте до понад 11 євро за одну ніч.

  • Венеція (Італія)

Навесні та влітку у Венеції планують запустити програму сплати туристичного збору на вікенди. Таким чином влада хоче допомогти місцевим мешканцям зменшити витрати на прибирання, утримання та проживання.

  • Валенсія (Іспанія)

Від 0,50 до 2 євро за ніч у 2024 році доведеться платити туристам в іспанському місті, що проживатимуть в готелях, апартаментах, кемпінгах та хостелах. Сума податку варіюватиметься в залежності від типу розміщення.

  • Барселона та Мадрид (Іспанія)

З 1 квітня наступного року сума туристичного збору у Барселоні становитиме 3,25 євро. Усі кошти будуть спрямовані на ремонт доріг, транспортного сполучення тощо.

Щодо столиці Іспанії, то там місцева влада також планує запровадити новий податок вже на початку 2024 року, оскільки щороку в місто приїжджає велика кількість відвідувачів.

  • Ольяу (Португалія)

У 2024 році з квітня по жовтень туристи цього міста сплачуватимуть податок у розмірі 2 євро за ніч, а з листопада по березень туристичний збір становитиме 1 євро. При цьому сплата такого податку не торкнеться дітей до 16 років.

  • Фару (Португалія)

Відвідувачі цього міста наступного року мають сплачувати 1,50 євро з однієї особи протягом певного періоду, а саме з березня по жовтень. Такий туристичний збір сплачуватиметься максимум за 7 ночей та від нього звільнятимуться діти до 12 років.

  • Фігейра-да-Фош (Португалія)

Розмір муніципального податку, який планують запровадити у цьому місті, залежатиме від сезону, коли приїжджають туристи, та кількості проведених ночей. Таким чином з жовтня по березень відвідувачам доведеться платити 1,50 євро за ніч, а з квітня по вересень сума туристичного збору становитиме 2 євро за ніч.

  • Великобританія (Англія)

Щоб потрапити до цього міста з 2024 року туристам доведеться отримати електронний дозвіл на подорожі (ЕТА), оскільки відвідування Великобританії без даного дозволу може призвести до серйозних штрафів.

Українцям за кордоном можуть збільшити виплати

В Чехії українським біженцям можуть переглянути розмір фінансового забезпечення від держави. Пропозиція щодо підвищення виплат українцям наразі знаходиться на стадії обговорення.

Раніше ми розповідали, що потрібно знати про ввезення тварин за кордон. Також ми писали, в яких країнах Європи українцям можуть зменшити виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.