Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі українці зможуть отримати надбавку до соцвиплат: кого торкнеться

Фінансову допомогу від міжнародної організації ООН можуть отримати понад 10 тисяч українців

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ООН виплатить українцям нову допомогу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати нову фінансову допомогу, яка не має певної суми. Оскільки це визначатиметься для кожної людини окремо, але гарантовано, що це не менше 100 гривень. Матеріальна підтримка надаватиметься Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) спільно з Міністерством соціальної політики України.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

Хто може отримати нові виплати від ООН


Нова програма передбачає фінансову допомогу для осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю. Проте, не всі можуть розраховувати на виплати. Право на отримання коштів мають:

  • ті, хто отримує соціальну допомогу від держави у розмірі менш ніж 3 250 гривень;
  • особи, які не отримують міжнародну цільову грошову підтримку від інших гуманітарних організацій;
  • людина, що не має виплат ВПО, за винятком тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій.

Яку грошову допомогу будуть надавати


Міжнародні партнери відправлятимуть фінансову допомогу, яка становитиме різницю між розміром державної соціальної допомоги та порогом 3 250 грн. Це означає, що якщо особа з інвалідністю з дитинства отримує 2 361 гривню від держави, то ООН додатково надасть 889 гривень. Мінімальний розмір цієї допомоги становить не менше 100 гривень щомісяця.

Коли розпочнуть виплачувати гроші


Виплати почнуться з лютого 2024 року і триватимуть протягом трьох місяців. Вони автоматично нараховуватимуться на банківські рахунки або будуть доставлятися Укрпоштою без необхідності подачі додаткових заяв.

Важливо зазначити, що суми додаткової грошової допомоги не враховуватимуться при обчисленні загального доходу домогосподарства для призначення інших видів соціальної допомоги, які надаються згідно з законодавством України.


За результатами проведеного моніторингу, понад 10 тисяч осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю матимуть можливість отримати додаткову грошову допомогу від ВПП ООН в різних областях країни.

Раніше ми повідомляли, що в Україні відкрили реєстрацію на нові фінансові виплати. Також пропонуємо дізнатися, які виплати українці можуть отримати дистанційно завдяки порталу "Дія".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.