Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям доступна нова фінансова допомога: як отримати 10 800 грн від NRC

Форма реєстрації буде доступна протягом 9 днів, тож охочим залишити заявку необхідно поспішити із заповненням

Фото: NRC/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні призначили нові виплати для вразливих категорій людей

Фото: NRC/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Норвезька рада у справах біженців в Україні (NRC) повідомила про відкриття реєстрації на нову багатоцільову фінансову допомогу для вразливих категорій людей. Подання заявки триватиме з 9 по 18 лютого, а розмір грошового забезпечення становить 3 600 грн на місяць.

Про це йдеться на сторінці Ради у Facebook.

Кошти виплачуватимуть впродовж трьох місяців, тому загальна сума допомоги дорівнює 10 800 грн на одну людину. Її можна витратити на різноманітні потреби, зокрема, продукти харчування, медичні препарати, навчання, речі для дому, засоби гігієни, житло тощо. Це залежить від індивідуального бажання отримувача. Норвезька рада у справах біженців не вимагає цільового використання.

Фінансова підтримка зосереджена на вразливих категоріях населення, а саме:

  • мешканцях населених пунктів поблизу лінії фронту;
  • постраждалих внаслідок нещодавніх бойових дій;
  • жителях тимчасового окупованих територій;
  • внутрішньо переміщених особах.

Важливо розуміти, що пріоритет не надаватимуть людям, які раніше отримували кошти від NRC чи іншої благодійної організації. Плюс Рада залишає за собою право вимагати від претендентів на виплати підтвердження свого місця перебування.

"Перед тим як почати процес подачі заявки, переконайтеся, що послуги GPS на вашому пристрої ввімкнені. Ми будемо перевіряти ваше місцезнаходження, тому не прийматимемо заявки без дійсної геолокації", – зазначили в NRC.

Для реєстрації необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням. Представники організації попередили українців про існування шахрайських схем із застосуванням назви NRC. Аферисти під виглядом благодійників створюють фішингові сайти і дізнаються персональну інформацію осіб. Так вони можуть заволодіти даними банківських карток і викрасти гроші з рахунку.

"NRC ніколи не запитуватиме номер картки, PIN-код чи CVV-код. Якщо ви отримаєте електронного листа, SMS чи повідомлення в соціальних мережах, яке виглядає підозріло, не відповідайте на них", – констатували в гуманітарній організації.

Допомога від фонду "Дукат"

Раніше ми розповідали, що американський благодійний фонд "Дукат" Cash For Refugees (CFR) почав приймати заявки на фінансову допомогу від мешканців Петропавлівської об’єднаної територіальної громади Харківської області. Йдеться про одноразову виплату в сумі 4 500 грн, хоча розмір може коригуватися залежно від індивідуальних потреб.

Умовами отримання коштів є:

  • проживання у Петропавлівській громаді;
  • виховання дитини до 13 років чи піклування про людину похилого віку (65+);
  • перше звернення до фонду "Дукат" за грошовою підтримкою.

Заявку можна подати, сканувавши QR-код в інформаційному листі за посиланням. Протягом місяця після реєстрації на вказаний банківський рахунок прийде зазначена сума. Але до того ще потрібно особисто зустрітися з представниками організації в Харкові чи Ірпені, щоб надати підтверджувальні документи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що за кордоном хочуть розширити підтримку українців і розповідав, що зможуть отримати люди. Також ми повідомляли, що українці з дітьми можуть отримати гуманітарну допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.