Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Надбавки до пенсій: хто отримає додаткові гроші вже з 1 березня

Весною не всіх українських пенсіонерів очікують надбавки до щомісячних виплат

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям в березні виплатять надбавки до пенсії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже цієї весни українські пенсіонери зможуть розраховувати на збільшення своїх пенсійних виплат. Це відбудеться завдяки різноманітним надбавкам. Додаткові гроші надають можливість покращити фінансове становище.

Що відомо про надбавки в березні розповіли на сайті Пенсійного фонду України (ПФУ).

У кого зросте пенсія в березні


В Україні кожного місяця виплати пенсій зростають для осіб, які досягли 70 років. У цей період пенсіонерам надаються додаткові гроші до основної пенсії у місяць, коли відзначається їхній день народження. Розмір цих доплат залежить від віку пенсіонера:

  • люди від 70 до 74 років отримують додатково 300 гривень;
  • від 75 до 79 років включно – 456 гривень;
  • від 80 років – 570 гривень;

Тобто після 70 кожні п'ять років розмір надбавки збільшується. При цьому наголошується, що для отримання цих додаткових виплат не потрібно звертатися до Пенсійного фонду України (ПФУ).

Які ще надбавки передбачені українським пенсіонерам


  • Доплати за самостійне виховання дітей.

Пенсіонери, які самостійно виховують дитину. Такі категорії людей мають право на щомісячну надбавку у розмірі 150 гривень.

  • Додаткові виплати за понаднормовий стаж.

Пенсіонери, які мають понаднормовий стаж, можуть розраховувати на додаткові виплати. Розмір цих надбавок визначається індивідуально залежно від тривалості стажу. За кожний повний рік страхового стажу понад визначений ліміт, пенсія збільшується на 1% розміру пенсії.

Важливо зазначити, що для отримання цих надбавок потрібно звертатися у ПФУ та надати відповідні документи для підтвердження стажу.

  • Надбавка за звання "Почесного донора України".

Українці, які отримали звання "Почесного донора України" за безоплатну передачу крові чи її компонентів, також можуть розраховувати на додаткові гроші. До пенсії їм належить надбавка у розмірі 10% від прожиткового мінімуму на одну особу.

Раніше ми повідомляли, скільки потрібно робочого стажу, аби українцю вийти на пенсію у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, хто з українців має право не сплачувати за комунальні послуги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.