Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Не лише виплати: яку ще допомогу можуть отримати ВПО та інші українці в різних містах

У більшості випадків вам попередньо варто заповнити лише анкету, а вже після цього волонтери зателефонують та розкажуть всі деталі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди можуть отримати допомогу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Через війну певна кількість українців потребують допомоги, адже опинились у важких життєвих обставинах. До таких вразливих категорій населення відносяться ВПО, пенсіонери, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю. А тому благодійні фонди завжди допомагають таким громадянам.

Про це пише РБК-Україна.

Київ та область

У цьому регіоні самотні пенсіонери, які старше 70 років, можуть отримати продуктові набори від благодійного фонду "ГУДВІЛЛ". Щоб отримати допомогу, треба заповнити онлайн-анкету за цим посиланням.

У формі потрібно вказати:

  • ПІБ;

  • номер телефону для контакту;

  • адресу;

  • що саме ви потребуєте.

Після цього представники фонду обовʼязково зв’яжуться з людиною, якщо у них виникнуть додаткові запитання.

Харків

Благодійний фонд "Пряма допомога" і волонтерське об’єднання "Харків" приймають заявки на видачу продуктових наборів людям з інвалідністю першої та другої групи. Для того, щоб отримати продукти, то потрібно підписатися на Telegram-канал ВО "Харків" і заповнити анкету за цим посиланням.

Після цього вам прийде повідомлення чи зателефонують волонтери, у разі схвалення заявки. Однак зверніть увагу, аби отримати допомогу, то треба буде пред’явити оригінали документів, що підтверджують інвалідність.

Івано-Франківськ

Тут ви можете отримати допомогу, якщо ви переселенець старше 55 років або інший з категорій соціально вразливих верств населення з-поміж ВПО, які ще не отримували продуктові набори у 2024 році.

Продукти видають кожного вівторка та четверга з 9.00 до 15.00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська 26. За додатковою інформацією можна звертатись за номером телефону: 099 146 54 27.

Хмельницький

Допомогу видають людям похилого віку та особам з інвалідністю, які проживають у Хмельницькому та селах Хмельницької територіальної громади, за умови, що вони отримують дохід не більше двох прожиткових мінімумів.

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до Хмельницького міського територіального центру соцобслуговування за адресою вул. Перемоги, 7А. Або заповнити онлайн-форму за цим посиланням. Форма дистанційного запису працює з 8 до 16 год. 30 хв.

Тернопіль

Люди протягом року можуть отримати два продуктові набори та індивідуальні засоби особистої гігієни. Таку допомогу видають:

  • людям похилого віку;

  • особам з інвалідністю I та II групи;

  • сім’ям із трьома дітьми й більше;

  • сім’ям з недостатніми доходами;

  • людям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Для цього вам треба звернутися в управління соцполітики з наступними документами:

  • заявою на ім’я міського голови (заповнюється на місці);

  • копією паспорта та ІПН;

  • копією свідоцтв про народження дітей до 18 років;

  • копією документів, що підтверджують статус заявника;

  • копію довідки ВПО, виданою управлінням соцполітики Тернопільської міськради.

Адреса управління соцполітики: Тернопіль, вул. Миколи Лисенка, 8.

Раніше ми розповідали, як змінився розмір пенсії по інвалідності у 2024 році. Також ми писали, як і коли ФОПам сплачувати та звітувати перед державою цього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.