Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нові послуги в Дії та осучаснений дизайн: що стало доступно українцям 19 грудня

Всі нові сервіси стануть доступні одразу по завершенню Diia Summit та після оновлення мобільного застосунку

Фото: скриншот, Pexels, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Дія представила нові послуги та дизайн додатку

Фото: скриншот, Pexels, diia.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

19 грудня відбулася презентація нових послуг і дизайну в мобільному додатку "Дія". Українцям показали, чим тепер можна повноцінно користуватися. Серед важливих нововведень – перереєстрація авто, обмін сертифікату на житло, цифровізація роботи державних службовців і багато іншого.

Про це стало відомо з трансляції Diia Summit.

Що з’явилося в мобільному застосунку, розповів президент України Володимир Зеленський та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Очільник держави представив публіці дві важливі послуги – купівлі-продажу автомобілів та обміну житлового сертифікату.

За його словами, обмін наразі перебуває на стартовому етапі, тож його масштабуватимуть. Щодо перереєстрації, то більше не потрібно витрачати час на збір документів і відвідування сервісного центру МВС, адже за 15 хвилин можна купити або продати машину через смартфон і замовити новий техпаспорт та номери поштою.

"Кожен із понад 130 онлайн-сервісів у Дії означає, що прибрано понад 130 можливостей взяти хабарі. І цей позитивний ефект вимірюється у мільярдах, які українці зберегли для себе", – зауважив президент.

Загалом користувачам надали доступ до таких можливостей мобільного додатку:

  • автоматизованої послуги "Внесення змін про ФОП";
  • бета-тесту сервісу "е-Підприємець";
  • послуг для моряків (включає наявність офіційних документів);
  • сервісу "Дія.Офіс" для державних службовців.

Дія.Офіс цифровізує роботу держслужбовців і зробить її прозорою
Дія.Офіс цифровізує роботу держслужбовців і зробить її прозорою
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Довгоочікуване оновлення дизайну

Не дивно, що спільно з запуском багатьох корисних послуг Міністерство цифрової трансформації вирішило осучаснити вигляд застосунку. Тепер він матиме спеціальну стрічку, де відображатиме всі наявні можливості користувача. Плюс додаток буде підлаштовувати показ сервісів, дотичних до діяльності людини.

Головний екран по-іншому показуватиме документи, розмір фотографій стане більшим, також з’явиться новий розділ "Як розвивається Дія", де можна знайти новини від партнерів. Плюс користувачів наділили змогою змінювати порядок документів у застосунку.

Всі ці нововведення будуть застосовані та представлені одразу після завершення Diia Summit. Необхідно спершу оновити мобільний додаток, щоб зміни запрацювали.

Новий дизайн Дії
Новий дизайн Дії
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Що отримали представники бізнесу

Сервіс "е-Підприємець" точно стане у пригоді всім ФОПам: великим і малим, новоствореним і не тільки. З його допомогою можна за короткий проміжок часу відкрити свій бізнес, зареєструвати нову торгову точку, перейти на групу єдиного податку та багато іншого.

Всього сервіс надасть доступ до восьми послуг, а саме:

  • офіційного відкриття ФОП;
  • реєстрації платником ЄП;
  • подання інформації про вакансії;
  • відкриття банківського рахунку;
  • реєстрації декларацій про пожежну безпеку та ін.

Тобто користувачі матимуть комплексну підтримку та зможуть вести господарську діяльність, не відволікаючись на бюрократію та папірці, відвідування компетентних органів, очікування рішень тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав про трансформацію програми "єВідновлення" і розповідав, як тепер українці можуть подати заявку на компенсацію. Також ми повідомляли, що Дія анонсувала нову послугу щодо субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.