Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Реєстрація шлюбу по відео: що відомо про анонсовану послугу в Дії

З нагоди дня народження сервісу українцям "привідкрили завісу" щодо потенційної послуги

Фото: diia.gov.ua, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Дія дозволить українцям одружуватися онлайн

Фото: diia.gov.ua, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

6 лютого Дії виповнилося 4 роки. Саме стільки часу розвивається і масштабується сучасний сервіс онлайн-послуг в Україні. З нагоди свята користувачам анонсували запуск цікавого функціоналу, який дозволить проводити реєстрації шлюбу за допомогою відеозвязку.

Деталі розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він вкотре запевнив населення, що в Дії не буде електронних повісток або виборів, зате планується запуск онлайн-одруження. Українцям дозволять здійснювати офіційну реєстрацію шлюбу через відео. При цьому зведуть до неможливого способи шахрайства, коли людину видали заміж без її відома.

"Все буде супербезпечно зроблено. Саме ті люди, які подадуть заявку, зможуть одружитися. Є кілька етапів верифікації. За кожної авторизації в Дії, коли туди заходять люди, вона "стріляє" в різні реєстри і підтягується інформація в режимі реального часу", – наголосив Федоров.

Міністр додав, що послуга унікальна для всього світу: вона супроводжуватиметься технологічними нововведеннями і складатиметься з багатьох цікавих частин. Запуск заплановано найближчим часом, але жодних деталей Михайло Федоров не озвучив.

Виходить, що навіть військовослужбовці матимуть змогу зареєструвати шлюб дистанційно. А згодом Дія пропонуватиме користувачам послуги замовлення актів громадянського стану, тобто свідоцтва про одруження.

SIM-карта Vodafone в Дії

Нещодавно ми розповідали, що в мобільному додатку з’явилася можливість отримати eSIM чи фізичну SIM-карту оператора Vodafone. Формат онлайн забезпечує абонентів змогою навіть підключити новий номер на контрактній основі.

Залежно від замовлення українці матимуть eSIM, яка прийде на електронну пошту, чи фізичну SIM-картку, яку відправлять у поштове відділення або поштомат. Для оформлення треба відкрити застосунок My Vodafone і здійснити такі кроки:

  • обрати "Станьте новим клієнтом Vodafone";
  • вказати формат картки – електронна чи фізична SIM;
  • зазначити тарифний план і номер;
  • надіслати копію ID-картки через Дію;
  • вказати контакти для зв'язку;
  • підписати договір.

Зауважимо, що вбудована SIM-карта являє собою програмне забезпечення та дозволяє користуватися послугами мобільного оператора без фізичного контакту. Тобто немає потреби витягати або замінювати eSIM для підключення до мережі. Звільнений слот можна застосувати під інший функціонал, зокрема, для збільшення ємності акумулятора.

Аби дізнатися, чи підтримує ваш смартфон вбудовану сімку, прочитайте характеристики моделі. Інакше замовити eSIM від Vodafone через Дію ви не зможете. Сучасні гаджети майже всі оснащення цим засобом, але деякі виробники економлять і не розвивають перспективну функцію.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які виплати можуть дистанційно отримати українці через Дію. Також ми повідомляли, що Дія оновила корисну функцію і розповідали, що пропонують зробити українцям заради перемоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.