Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці можуть додатково отримати по 3 600 грн: хто має право на допомогу

Розповідаємо, яку допомогу можуть отримати українці, які постраждали від бойових дій та як подати заявку на участь у програмі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Громадянам України будуть виплачувати 10,8 тис. грн

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через військові дії багато українців потребують фінансової підтримки, саме тому жителі 6 областей можуть розраховувати на додаткову багатоцільову допомогу у розмірі 10,8 тис. гривень.

Про те, хто може отримати таку благодійну підтримку, повідомляє Естонська рада у справах біженців.

Виплати будуть надаватись громадянам, які постраждали від бойових дій, у шести областях України, зокрема в:

  • Запорізькій області;
  • Донецькій області;
  • Луганській області;
  • Харківській області;
  • Херсонській області;
  • Миколаївській області.

Жителі вищезазначених регіонів можуть подати заявку на багатоцільову грошову виплату у розмірі 3 600 гривень, яку будуть виплачувати протягом 3 місяців.

"Рішення про попереднє схвалення приймається на підставі інформації, наданої головним заявником, що представляє домогосподарство у телефонній розмові з командою Естонської ради у справах біженців або шляхом подання онлайн-запиту", — зазначається на сайті організації.

Окрім того, цього опалювального сезону, організація надає допомогу на:

  • придбання твердого палива, такого як вугілля, дрова, брикети чи пелети;
  • оплату газового опалення.

Області та критерії оцінки вразливості такі ж, як і для багатоцільової грошової виплати, але допомогу на опалення надаватимуть домогосподарствам, які проживають у сільській та приміській місцевості та постали перед труднощами з покриття своїх потреб. Розмір виплати на весь сезон становитиме — 17 500 гривень на домогосподарство.

Як отримати допомогу

Виплати будуть надходити на банківську картку, яку вкаже заявник. Однак, якщо після оцінки виявиться, що домогосподарство вже отримує подібну підтримку від інших організацій за цей же період — таку родину буде виключено з програми багатоцільової грошової допомоги від Естонської ради у справах біженців.

"У зв’язку з великою кількістю звернень, інформуємо, що повторно подати заяву на отримання багатоцільової грошової допомоги Ви можете за шість місяців після отримання попередньої виплати", — повідомила організація.

Реєстрація на участь у програмі проводиться з понеділка по середу з 9:00 до 12:00, для цього можна зателефонувати на один з номерів компанії:

  • +30939447568;
  • +30738361238;
  • +30738109344.

Також організація передбачила можливість подання заявки на допомогу громадянам, які проживають окупованих або нещодавно деокупованих територіях України та не можуть здійснювати телефонні дзвінки. Такі українці можуть надіслати запит на: https://is.gd/LhGMum.

Раніше ми писали, на що можуть розраховувати батьки, які самостійно виховують дитину, а також які виплати отримують родини загиблих військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.