Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Вперше за понад 20 років: як тепер "Укрпошта" доставляє посилки до України

Міжнародні посилки до України вперше з 2002 року були доставлені не автомобілями

Фото: Укрпошта, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта почала доставляти міжнародні відправлення поїздами

Фото: Укрпошта, Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Компанія "Укрпошта" знайшла несподіване рішення, як доставити до України міжнародні відправлення. Так, через дії польських та словацьких перевізників, які заблокували пункти пропуску на кордоні з нашою державою, вперше за понад 20 років доставка відбулася залізницею, а не автотранспортом.

Про це розповіла пресслужба компанії.

Там зазначали, що загалом поїзд доставив до України 80 тисяч посилок. В "Укрпошті" зауважили, що налагодили процес співпрацюючи з:

  • національною поштою Естонії;
  • словацькою компанією Interport.

Тож тепер в українців поменшає причин переживати за те, що відправлення не доставлять адресату через ситуацію на кордонах.

"Нове транспортне рішення дозволить компаніям не залежати від ситуації на кордоні та доставляти будь-які обсяги посилок", – кажуть на "Укрпошті".

Першу доставку посилок у компанії назвали тестовою. У її рамках залізницею прибули три вагони з майже 80 тисячами посилок клієнтів зі світових маркетплейсів.

Через перевізників не працює найбільший вантажний пункт пропуску

18 грудня польські протестувальники заблокували під'їзд до пункту пропуску на кордоні "Ягодин – Дорогуськ". та зупинили рух вантажівок.

Учасники акції попередили, що пропускатимуть по одній вантажівці щогодини, але дозволятимуть проїжджати транспорту, який везе безпековий, гуманітарний та тваринний вантаж.

Протестувальники пообіцяли не блокувати на кордоні пасажирські автобуси, але водії повинні слідкувати за подіями. аби уникнути заторів на кордоні.

"Укрпошта" торгуватиме ліками

Національному поштовому оператору можуть надати відповідну ліцензію, яка дозволить продавати населенню медпрепарати. Таку можливість в уряді розглядають тому, що внаслідок повномасштабної війни в Україні були знищені тисячі важливих об'єктів, зокрема медична та аптечна інфраструктура.

Мобільні аптеки "Укрпошти функціонуватимуть лише на певній території країни.

"У разі запровадження мобільних аптек вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях", — розповіли у Мінреінтеграції.

У відомстві кажуть, що завдяки "Укрпошті" зможуть забезпечити 100% населення України доступними ліками.

Раніше ми писали, як працюватимуть Нова пошта, Укрпошта та Meest після Нового року. Також ми розповідали, як зміняться правила відправлення посилок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.