Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Графік Нової пошти, Укрпошти та Meest – як працюватимуть компанії після Нового року

Зверніть увагу, що через свята графік компаній може змінитися, а тому вони можуть не працювати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанії матимуть новий графік

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На цьому тижні вже розпочалися різдвяні свята, а у вихідні українці святкуватимуть Новий рік. Багато хто замовив подарунки та вже спішить їх забрати. Однак варто пам'ятати, що через свята пошти дещо змінили звичний графік роботи.

Сайт Pro Гроші розповідає, як працюватимуть Нова пошта, Укрпошта та Meest.

У неділю, 31 грудня, пресслужба компанії Нова пошта повідомила, що відділення оператора буде працювати з 9:00 по 17:00. Але от наступного дня, а саме 1 січня 2024 року, у компанії буде вихідний. Тому варто це врахувати, якщо ви захочете забрати свою посилку. Вже у вівторок, 2 січня, Нова пошта працюватиме за звичайним графіком.

Наразі, з 25 по 31 грудня всі відділення поштового оператора працюватимуть працюватиме без змін, тобто теж за звичайним графіком.

Як працюватиме Укрпошта та Meest

На офіційній сторінці у Facebook у компанії Укрпошта заявили, що з 25 по 31 грудня всі відділення будуть працюватимуть у звичайному режимі, а тому ви без проблеми зможете забрати чи відправити свої посилки. Проте зверніть увагу, що 1 січня у компанії буде вихідний, а тому пошта не працюватиме.

Компанія Meest працюватиме без змін графіку 30 грудня, а також 2 та 6 січня. У неділю, 31 грудня, а також 1 січня, оголошено вихідний.

Нова пошта посилила контроль за деякими клієнтами

Раніше ми вже писали про те, що фізичні особи-підприємці, які використовують NovaPay, можуть стикнутися із фінансовим моніторингом, який Нова пошта посилює. Ліміти для післяплати та обмеження операцій за квартал регулюються.

Фінансовий контроль застосовується для упередження корупції та нелегального відмивання грошей. Кілька підприємців вже отримали повідомлення від Нової пошти про наближення до межі обмеження операцій за квартал, що становить 2 мільйони гривень.

Зверніть увагу, якщо ця межа буде перевищена, то фізичним особам підприємницької діяльності доведеться надати різноманітні документи, такі як:

  • угоди;

  • накладні;

  • рахунки-фактури.

Експерти прогнозують зниження лімітів і посилення контролю за фінансами, а тому треба суворо дотримуватися вимог та представляти необхідну документацію. Все для того, аби уникнути конфліктів та забезпечити прозорість в усіх операціях.

Нова пошта створила додаток для фінансових операцій

Також ми зазначали, що Нова пошта презентувала новий мобільний додаток у Google Play через свій фінансовий сервіс NovaPay. Завдяки цьому ви зможете швидко відкривати платіжний рахунок і використовувати його для всіх внутрішніх операцій.

Власники рахунку NovaPay можуть користуватися всіма послугами без комісії, а також можна зняти до 100 000 грн готівки без додаткових витрат.

Раніше ми повідомляли, що Нова пошта попередила про шахрайські оголошення в Telegram. Також ми писали, що українці відправлятимуть посилки по-новому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.