Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Зарплати держслужбовців зміняться у 2024 році: хто може отримати доплати

Розповідаємо, як зміняться зарплати працівників державного сектору у наступному році

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Держслужбовців ждуть приємні зміни

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В наступному році на українців чекають значні зміни у сфері фінансів. Окрім обіцяного урядом підвищення мінімальної зарплати у два рази, планують внести корективи до окладів для працівників, що залучені до робіт в державному секторі.

Про це повідомляє "24 канал".

У 2024 році відбудеться збільшення середньомісячної зарплати на 6%, а це своєю чергою сприятиме збільшенню номінальних та реальних доходів громадян. Відповідно до Держбюджету на наступний рік, мінімальна заробітна плата становитиме:

  • 7100 гривень — з 1 січня 2024 року;
  • 8000 гривень — з 1 квітня 2024 року.

Номінальна середньомісячна зарплата українців, за прогнозами Мінекономіки, зросте з 18 тисяч гривень майже до 22 тисяч гривень. Підвищення окладів торкнеться і державних службовців. Очікується збільшення посадових окладів на основі розміру окладу працівника 1-го тарифного розряду на:

  • 3195 гривень — з 1 січня 2024 року;
  • 3600 гривень — з 1 квітня 2024 року.

А керівникам установ бюджетної сфери планують запровадити зміни щодо системи оплати праці через диференціацію заробітної плати, відповідно до:

  • відповідальності, яка покладена на працівника;
  • складності праці;
  • кваліфікації працівника.

Як розраховуються посадові оклади бюджетників

Зараз це відбувається на основі посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду, який складає 2 893 гривні.

"З метою недопущення збільшення грошового розриву… розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, на основі якого обчислюються посадові оклади за всіма тарифними розрядами ЄТС, потребує пропорційного перегляду відсотка", — йдеться в документі.

Саме тому важливий баланс між мінімальними зарплатами та гідною оплатою працівників державного сектору. Заплановані зміни не лише сприятимуть покращенню матеріального стану громадян, але й допомагатимуть економічному зростанню країни. Це не лише збільшення зарплат, а насамперед ознака того, що країна дбає про покращення життя українців. Подібні кроки можуть стати стимулом до розвитку України, сприяючи зростанню добробуту всіх верств населення

Раніше ми писали, на які суми можуть розраховувати працівники освітньої сфери України у 2024 році, а також як військовим нараховуватимуть зарплати у наступному році..

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.