Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Дві доби без зв'язку: коли в абонентів Київстару з'явиться мобільний інтернет

Розповідаємо, коли абоненти Київстару знову можуть повноцінно користуватися послугами мобільного оператора

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Абонентам Київстару почнуть відновлювати мобільний інтернет

Фото: Київстар/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після потужної кібератаки, що була здійснена у вівторок, 12 грудня, на мобільного оператора "Київстар", тисячі абонентів понад добу знаходилися без зв'язку та мобільного інтернету. Однак вже у четвер, 14 грудня, компанія майже відновила голосовий зв'язок та має поновити роботу інших послуг.

Про це в ефірі телемарафону заявив президент компанії Олександр Комаров.

За його словами, Київстар вже повністю відновив послуги фіксованого інтернету для дому, на черзі мета поновити й роботу мобільного інтернету, оскільки за заявленим планом (вночі 14 грудня) цього зробити не вдалося.

Олександр Комаров заявив, що у другій половині дня, 14 грудня, Київстар почне відновлювати роботу мобільного інтернету з західної України й поступово просуватиметься на інші регіони.

"Також майже на 99% відновлені послуги голосового зв'язку. Ми прямо зараз закінчуємо останню географію – це правий берег Дніпра у Києві", – зазначив директор компанії.

Що відомо про хакерську атаку на Київстар

Масштабна кібератака на мобільного оператора була здійснена російським хакерським угрупуванням "Солнцепек". У своєму Telegram-каналі угруповання відзвітувало про свої "успіхи" завдавши значних збитків у вигляді:

  • 10 тисяч комп'ютерів;
  • понад 4 тисячі серверів.

Російські хакери також заявили, що внаслідок атаки вони змогли отримати доступ до персональних даних клієнтів Київстару та знищили системи хмарного зберігання даних та резервного копіювання.

Що кажуть у Київстарі

За словами речниці оператора Київстар Ірини Леліченко під час телемарафону, інформація щодо заволодіння російським угрупованням персональних даних клієнтів не підтвердилася. У компанії зазначили, що вся інформація клієнтів знаходиться в безпеці, а ті "здобутки", про які висловлювалися російські хакери, також не відповідають дійсності.

Однією з основних мотивацій кібератаки на Київстар було обслуговування компанією зв'язку ЗСУ та інших державних органів й силових структур. Ба більше, російське угруповання стверджує, що на одній хакерській атаці вони не зупиняться та вже готують "напади" на інші компанії.

Раніше ми розповідали, чому для абонентів Київстару недоступний нацроумінг. Також ми писали, як вплинув збій у роботі Київстару на зв’язок з військовими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.