Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Київстар запустив нову безплатну послугу — кому буде корисною

Компанія вирішила дозволити деяким своїм клієнтам здійснювати безплатні дзвінки, але за однієї умови

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Київстару з'явилася додаткова безплатна послуга

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Мобільний оператор Київстар дозволив своїм абонентам безплатно користуватися однією зі своїх послуг. Нею можуть користуватися українці, які перебувають у роумінгу в країнах першої та другої зони.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що абонентам дозволили телефонувати на лінію Київстар із-за кордону, не витрачаючи кошти зі свого рахунку. Таку можливість надали абонентам, які перебувають у роумінгу.

"Відтепер дзвінки на номер +38 067 466 04 66 стали безплатними для користувачів, що перебувають у роумінгу в країнах першої та другої зони", – йдеться у повідомленні пресслужби.

У інших країнах абоненти можуть користуватися "Київстар довідка в роумінгу", також для них працюють офіційні месенджери мобільного оператора.

Як зараз працює роумінг для українців

Українці, які виїхали до Європи через повномасштабне вторгнення Росії, можуть безплатно користуватися мобільним роумінгом. Платити додатково за цю послугу не потрібно, достатньо лише оплачувати свій тарифний план.

Якщо оплачувати вчасно, тоді роумінг на смартфонах активується автоматично. Так українці можуть безплатно дзвонити до рідних в Україну.

Безплатний роумінг з ЄС: коли він запрацює

Ще у квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив пропозицію щодо приєднання України до правил Європейського Союзу щодо роумінгу.

Тепер українській владі потрібно виконати дві важливі умови

  • повністю привести законодавство у відповідність до законодавства ЄС;
  • дочекатися ухвалення остаточного рішення Радою Європейського Союзу.

Трохи раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров казав, що українське законодавство у сфері роумінгу погодять з європейськими нормами до 24 квітня 2024 року. Після цього українці витрачатимуть менше на дзвінки до Європи, а під час подорожей до країн ЄС громадянам не доведеться змінювати SIM-картки.

Перенесення номерів в lifecell

У мобільного оператора є спеціальна послуга Mobile Number Portability (MNP), завдяки якій абоненти можуть перейти на обслуговування до іншої компанії та зберегти номер. Тобто всі цифри, разом із кодом оператора, не зміняться.

Раніше ми пояснювали, як абонентам Vodafone платити за послуги лише раз на рік. Також ми писали, якими будуть тарифи Київстар, Vodafone, lifecell у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.