Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Маск втрачає все? Чому він міг позбутися статусу найбагатшої людини світу

На певний короткий період чоловік зайняв друге місце у рейтингу, однак після повернув своє звання

Фото: Twitter Ілона Маска, pexels. Колаж: Pro Гроші

Маск повернув своє місце в рейтингу

Фото: Twitter Ілона Маска, pexels. Колаж: Pro Гроші

Глава Tesla Ілон Маск тимчасово втратив статус найбагатшої людини у світі. Він посів друге місце у цьому списку. А от випередив його Бернар Арно, який тривалий час перебував за Маском у рейтингу. Однак наразі ситуація вже змінилась.

Про це пише Forbes.

Бернар Арно – французький магнат, який тепер є найбагатшою людиною у всьому світі. Він володіє низкою компаній під назвою LVMH – це Louis Vuitton, Moët і Hennessy. Станом на 29 січня чоловік мав у своєму розпорядженні понад 208 мільярдів доларів. А от в Ілона Маска 204 мільярдів доларів.

Так сталося через падіння вартості акцій Tesla. Днями вони знизились на 13%. Не варто забувати, що Маск володіє близько 13% цінних паперів компанії, а саме тому стає зрозумілим, його капітал так помітно зменшився.

А що саме цікаво, що саме в цей період вартість акцій LVMH, якими володіє французький магнат, навпаки, піднялися більше, ніж на 13%. Загальна капіталізація корпорації Арно становить 388 мільярдів доларів з 586 мільярдів доларів у Tesla.

Однак станом на 30 січня Ілон Маск знову зайняв 1 місце, адже наразі в його розпорядження вже 210 мільярдів доларів, що на два більше, ніж у французького магната.

Трійку лідерів, як і завжди, замикає глава Amazon Джефф Безос, який має капітал у 181 мільярда доларів.

Чому Tesla втрачає мільярди доларів

Раніше ми вже розповідали про те, що після публікації фінансового звіту за останній квартал 2023 року стає видно, що цінні папери Tesla "просіли" спершу на 6%, а пізніше навіть на майже 13%. Наразі ринкова капіталізація виробника електрокарів становить 576,9 мільярда доларів.

Після цього Ілон Маск попередив інвесторів, що темпи зростання обсягів продажів у 2024 році сповільняться навіть попри знижки. Це при тому, що Tesla торік і так знизила ціни на чотири моделі автомобілів у всьому світі через уповільнення продажів. Якщо так справа продовжиться і надалі, то цілком можливо, що компанія втратить 200 мільярдів доларів лише за місяць.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше читайте тут.

Популярність Tesla в Україні

Також ми вже писали про те, що першим завданням компанії було створення та популяризація в Америці високопродуктивних електромобілів. Коли це цілком вдалося, то Tesla вийшла на міжнародний рівень та досягла неймовірного успіху. Продажі в Україні не можуть зрівнятися з європейськими чи американськими, але частка електромобілів на ринку транспортних засобів росте з кожним роком.

Першою моделлю компанії стала дрібносерійна Tesla Roadster, офіційно презентована у 2006 році. Масове виробництво розпочалося лише у 2008 році та тривало до 2012-го. Лише за цей період компанія продала близько 2,5 тисяч моделей Roadster по всьому світі.

Більше читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, що в Індії надійшов у продаж дешевий електрокросовер із запасом ходу 600 км. Також ми повідомляли, що китайці представили яскравий міський електромобіль за 10 400 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.