Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Роман Гринкевич більше не в розшуку – що відомо про затримання бізнесмена (відео)

П’ятого учасника злочинної організації, яка поставляла військовим неякісний одяг, затримали вранці 22 січня

Фото: Instagram, ДБР. Колаж: Pro Гроші

Роман Гринкевич переховувався від правоохоронних органів

Фото: Instagram, ДБР. Колаж: Pro Гроші

Син львівського бізнесмена Роман Гринкевич попався правоохоронцям після кількох днів переховування та розшуку. Його спіймали під час спроби перетнути український кордон о 6:50 ранку понеділка.

Деталі розповів Генеральний прокурор Андрій Костін на брифінгу.

Затримання відбулося 22 січня в Одесі, коли фігурант кримінальної справи намагався виїхати за межі України. Слідство має дані про дату прибуття Романа Гринкевича в обласний центр – 17 січня. Відтоді він готувався до перетину державного кордону, щоб уникнути відповідальності за участь у злочинній шахрайській схемі.

До речі, на YouTube-каналі Державного бюро розслідувань опублікували відео затримання зловмисника. Що цікаво, на кадрах видно перебування працівників ДБР у квартирі, що не дуже співпадає зі словами Генерального прокурора про перетин кордону.

Суд надав дозвіл на взяття Романа Гринкевича під варту 19 січня. Тепер буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних вже знаходяться під арештом: трьох затримали після проведення обшуків у квартирах та офісах компаній, а головного фігуранта – Ігоря Гринкевича – спіймали під час спроби дати великого хабаря співробітникам Державного бюро розслідувань.

Всім оголосили підозру у створенні злочинної організації та участі в шахрайській схемі заволодіння коштами. Відповідно до статей Кримінального кодексу України, підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном до 12 років і конфіскація майна.

Що призвело до затримання Гринкевичів

Нагадаємо, сина львівського підприємця і його самого підозрюють в обкраданні Міністерства оборони на 1 мільярд гривень. Компанії, підконтрольні членам родини, займалися будівельним бізнесом, але минулого року почали співпрацювати з оборонним відомством. Вони виграли тендери на постачання ЗСУ одягу та білизни.

Отримавши кошти наперед (1,5 мільярда гривень), Гринкевичі не виконали зобов’язання по багатьох контрактах. А ті товари, які відправили військовим, виявилися неякісними, що довела експертиза. З’ясувалося, що Гринкевичі заволоділи майже мільярдом гривень і витратили їх на власні потреби, закупивши дешевий одяг у Туреччині.

Серед куплених об’єктів – квартири, земельні ділянки, транспортні засоби, предмети розкоші тощо. Причому грошима користувалися всі члени великої сім’ї, а не лише чоловіки. Про наявність нової нерухомості та автомобілів можна дізнатися на сайті YouControl.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому Романа Гринкевича одразу не заарештували. Також ми повідомляли, що скандальний бізнесмен Гринкевич більше не наживатиметься на ЗСУ та розповідали, хто став цьому на заваді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.