Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям повертатимуть кошти за товари – що відомо про програму кешбеку

Щоб масштабувати роботу вітчизняних виробників і стимулювати розвиток бізнесу, влада планує запустити спеціальну програму

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям будуть повертати кошти на картку за певні товари

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Президент Володимир Зеленський на презентації платформи "Зроблено в Україні" в Києві розповів про запуск національної програми кешбеку під назвою "Купуй українське". Вона передбачає повернення частини коштів, витрачених на придбання товарів вітчизняного виробництва.

Про це пише Forbes.

Зеленський уточнив, що держава повинна підтримувати власних виробників, стимулюючи попит на товари шляхом компенсації витрат. Тож він доручив Кабінету міністрів розробити практичні кроки для збільшення споживання української продукції. Один із варіантів – національний кешбек.

"Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні", – констатував Зеленський.

Передбачається, що після придбання якогось типу товару чи навіть послуги споживач отримуватиме грошове повернення на спеціальну картку. Так фінанси затримуватимуться в Україні та працюватимуть на наш бізнес, а не закордонний. Наразі триває обговорення технічних параметрів, аби запуск програми вдалося реалізувати у 2024 році.

Щоправда, президент не уточнив, звідки братимуть кошти на виплати кешбеку. Зате у планах Володимира Зеленського – запровадження інших державних програм, які стимулюватимуть виробництво. Зокрема, кредитне фінансування на вигідних умовах і грантові проєкти.

Адже саме місцеві виробники повинні стояти на першому місці у споживачів, як це давно функціонує в Європі. Тільки так можна підживлювати національну економіку, вважає премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Завдання України на 2024 рік

Раніше ми розповідали, що Денис Шмигаль виступив на форумі "Україна. Рік 2024" та повідомив про поточні завдання, які стоять перед нашою державою в цьому році. Вони пов'язані з розвитком економіки, забезпеченням стійкості та оборонною проможністю. Шмигаль акцентував увагу на таких викликах:

  • укріплення оборонно-промислового комплексу;
  • забезпечення бюджету стабільними ресурсами;
  • конфіскація заморожених російських активів;
  • економічне відновлення та допомога бізнесу;
  • покращення логістики;
  • відновлення пошкодженої інфраструктури;
  • європейська інтеграція.

Якщо вдасться вдало завершити поставленні завдання, це допоможе зміцнити позиції України на міжнародній арені. Плюс населення отримає реальне підтвердження обіцянок і зможе покращити довіру до влади. Враховуючи досягнення за 2023 рік, можна говорити про успішні зусилля у відновленні економічної стійкості та наданні соціальної підтримки в умовах повномасштабної війни.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як відновлюється економіка України за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Також ми повідомляли, чому і коли українцям можуть затримувати пенсії та зарплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.