Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Попереду багато роботи: головні виклики та завдання України на 2024 рік

Ці завдання визначають стратегічний курс України та допоможуть досягнути успіху у важливих напрямках

Фото: Денис Шмигаль/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Денис Шмигаль розповів про плани уряду на 2024 рік

Фото: Денис Шмигаль/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україну чекають нові завдання та виклики у поточному 2024 році. Вони пов'язані зі забезпеченням стійкості та розвитку держави.

Про сім головних завдань на 2024 рік розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на форумі "Україна. Рік 2024".

Розвиток оборонно-промислового комплексу


Одним із пріоритетів є укріплення оборонно-промислового комплексу. Прем'єр-міністр підкреслив необхідність виробництва власної зброї, що визначить незалежність країни у сфері оборони.

"Перший виклик – це оборона й обороноздатність. Ми витримали перший удар, радикально трансформуємо українську оборону, виробничі потужності зросли втричі, виробництво дронів збільшилось в 100 разів, ракети, артилерія та снаряди, нові виробництво техніки та зброї – все це з'явились в масштабах, які боляче відчуває і буде відчувати ще більше ворог", – розповів Шмигаль.

Забезпечення фінансовими ресурсами


Україні важливо забезпечити стабільні фінансові ресурси. Для залучення необхідних коштів наразі активно проводиться робота з партнерами, включаючи:

  • Японію;
  • США;
  • МВФ;
  • Світовий банк та інші фінансові установи

Голова Кабміну повідомив, що минулого року вдалося отримати 74 млрд доларів зовнішнього фінансування. Також вийшло створити світову фінансову коаліцію для підтримки бюджету. В цьому році планується залучити ще 37 млрд доларів.

Конфіскація російських активів


Уряд планує конфіскувати російські активи, які були заморожені західними партнерами. Це може забезпечити додаткові фінансові ресурси для країни. За словами Шмигаля, це може бути до 300 млрд доларів, які стануть важливим резервом для економічної стійкості та відновлення.

Економічне відновлення та допомога бізнесу


Основна увага уряду приділяється економічному відновленню, зокрема, виділено 45 млрд гривень для підтримки бізнесу. Це включає гранти, пільгові кредити, індустріальні парки, великі інвестиційні проєкти та інші заходи, які сприятимуть виживанню держави та розвитку економіки.

Покращення логістики


Відновлення економіки безпосередньо залежить від логістики. Тому в цьому році планується розвивати потужності цього сектору, це включає:

  • модернізацію портів;
  • розширення пунктів пропуску;
  • розвиток залізниці, зокрема будівництво євроколії.

Продовження відновлення інфраструктури


У 2024 році уряд планує зайнятися масштабуванням програми "єВідновлення", що спрямована на відновлення економіки та покращення життя громадян. Також є намір посилити захист енергетики та забезпечення шкіл і лікарень укриттям. Крім того, прискорюватиметься гуманітарне розмінування.

Євроінтеграція


Україна активно працює над євроінтеграцією. Прем'єр-міністр висловив намір розпочати перемовини з ЄС про вступ та анонсував формування переговорної команди.

Це вважається важливим кроком для зміцнення позиції України на міжнародній арені та відкриття доступу до європейських ринків.

Раніше ми повідомляли, яких змін у ціновій динаміці чекати в найближчій перспективі. Також пропонуємо дізнатися, як відновлюється економіка України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.