Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям виплачуватимуть кошти на піклування про дітей – як отримати грант

Гроші надходитимуть в гривневому еквіваленті найбільш вмотивованим учасникам навчального курсу

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українки можуть отримати гранти на відкриття дитячих садків

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні давно та успішно діє система грантів для бізнесу. Наші громадяни можуть брати участь у різноманітних державних або приватних програмах, змагаючись за фінансове забезпечення для відкриття власної справи. Цього разу коштами забезпечать жінок, які хочуть відкрити власний дитячий заклад вдома.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Навчальний проєкт "Дитячий садочок на дому для дітей раннього віку" запустили Міжнародна організація праці спільно зі Всеукраїнським фондом "Крок за кроком". Мета програми – знайти вмотивованих жінок, які мріють заробляти, піклуючись про дітей.

Гранти зможуть отримати лише мешканки Київської та Житомирської областей віком від 18 до 54 років. Сума фінансування на запровадження власного невеликого бізнесу становить 5 000 доларів у гривневому еквівалентів.

В рамках конкурсу відбудеться навчальний курс, на який відберуть 30 учасниць. Вони дізнаються про основні аспекти створення та розвитку бізнесу, пов’язаного з доглядом діток. Також жінки спробують покращити власні підприємницькі навики завдяки інтенсивним розумовим навантаженням.

У фінал вийдуть лише п’ятеро учасниць програми, з якими працюватимуть наставники для надання комплексної підтримки. Саме вони отримають до 5 000 доларів і зможуть розпоряджатися коштами на власний розсуд.

"Важливо, щоб створені у дитсадках послуги були доступними для населення з обмеженими фінансовими можливостями", – наголосили в Мінреінтеграції.

Щоб зареєструватися, потрібно заповнити онлайн-форму за посиланням до 28 січня 2024 року. В анкеті слід вказати, що вас мотивує на відкриття дитячого закладу, і поділитися планами стосовно розвитку. Для отримання додаткової інформації пишіть на електронну адресу [email protected].

Кому виплачують 100 000 грн на бізнес

Раніше ми розповідали, що українці з малозабезпечених родин можуть оформити грант на суму 100 000 грн, аби розпочати власну справу. Умови програми такі:

  • повернути гроші треба через 3 роки в повному обсязі за 30 календарних днів;
  • використати грант можна лише на обладнання чи матеріали;
  • відшкодування скасовують, якщо підприємець взяв на роботу мінімум двох людей терміном на два роки чи більше;
  • можна не повертати всю суму, а вирахувати з неї сплачені за три роки податки і збори.

Щоб стати претендентом на виплати, необхідно звернутися у Центр зайнятості за місцем проживання і подати пакет документів, серед яких – заява, довідка про несудимість, підтвердження про обтяження на рухоме і нерухоме майно (або його відсутність), бізнес-план. Після позитивного рішення залишається офіційно відкрити ФОП і чекати на зарахування коштів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть заповнити анкету на допомогу та розповідав, кому виплатять 70 тисяч гривень. Також ми повідомляли, хто може отримати екстрену грошову допомогу сумою понад 40 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.