Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українські підприємці можуть отримати нові гранти: кому виплатять 10 000 євро

Кошти виплачуватимуть підприємствам, які можуть виробляти продукцію на експорт або мають інноваційний потенціал

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати гранти по 10 000 євро на свій бізнес

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес є опорою нашої економіки, що особливо важливо в умовах війни, коли потрібно фінансувати оборонні та соціальні потреби. Розвиток підприємств означає сплачені податки, які підуть на користь всіх громадян. Тож важливо підтримувати бізнес-сектор і допомагати стабільній роботі. Для цього в межах ініціативи EU4Business оголосили прийом заявок на гранти.

Деталі повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Фінансове забезпечення надає Європейський Союз та уряд Німеччини для мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП). Загальна сума виділених коштів становить 1 млн євро, тож всього буде 100 грантів по 10 000 євро кожен.

"Для економіки України в часи війни надважливо підтримувати ММСП, щоб вони вистояли та в подальшому розвивалися. Кожен підприємець важливий і кожне окремо взяте підприємство допомагає: забезпечує робочі місця, сплачує податки та підтримує економічну діяльність", – зауважив в/о керівника структурного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Генрік Вітфельт.

Взяти участь у конкурсі може бізнес, який зосереджений на діяльності в таких галузях:

  • переробна промисловість (харчова, машинобудівна, меблева тощо);
  • креативна індустрія;
  • логістика і транспорт;
  • сектори з потенціалом експорту чи створення інновацій (освітні або медичні послуги).

Необхідно подати заявку до 11 лютого 2024 року за посиланням. Серед претендентів відберуть лише 100 підприємств, надаючи перевагу виробникам продукції високої доданої вартості, яка здатна збільшити експортний потенціал України. За словами виконавчого директора EasyBusiness Дмитра Ливча, завдяки 1 млн євро ММСП зможуть розвивати експортні можливості та вийти на міжнародний рівень, залучаючи іноземні інвестиції.

Кошти на дитячі садки вдома

Раніше ми розповідали, що в Україні запустять навчальний проєкт для жінок, які хочуть відкрити невеликий бізнес по догляду за дітьми вдома. Вони можуть подати заявку на грант у розмірі 5 000 доларів (виплата у гривневому еквіваленті) та пройти спеціальну підготовку, щоб дізнатися про основні аспекти створення власної справи.

Програма під назвою "Дитячий садочок на дому для дітей раннього віку" має на меті знайти вмотивованих українок, які хочуть піклуватися про дітей, але не бажають працювати на когось. Географія учасниць проєкту обмежена – тільки мешканки Київської та Житомирської областей віком від 18 до 54 років.

Після відбору претенденток залишиться 30 учасниць. Вони пройдуть навчання для покращення підприємницьких навичок. Переможниць за результатами курсу буде лише п’ятеро: саме вони отримають кошти та зможуть витратити їх на заплановані дитячі садки. Плюс їм нададуть комплексну менторську підтримку. Реєстрація доступна за посиланням до 28 січня поточного року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть отримати 100 тисяч грн на створення бізнесу і розповідав, кому доступна виплата. Також ми повідомляли, на що найбільше скаржився український бізнес у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.