Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Укрпошта присвятила нові марки своїм працівникам – що на них зображено (фото)

Компанія приурочила набір із двох марок особливій для себе даті, поповнивши колекцію серії "Героїчні професії"

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта показала нові марки з нагоди свого 30-ліття

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта оголосила про відкриття попереднього замовлення на новий випуск з двома марками, художньою карткою та конвертом. Він входить у серію "Героїчні професії" та носить назву "Укрпошта завжди поруч з вами". Новинку представили до 30-річчя існування компанії.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти в Facebook.

2 лютого підприємство святкуватиме 30-літній ювілей. З нагоди дати випустять поштовий блок, яким підкреслять мужність і незламність кожного співробітника. Адже під час повномасштабної війни Укрпошта одна з перших повертається на деокуповані території, працівники не полишають прифронтових міст і під обстрілами надають послуги клієнтам, підприємство адаптується до проблем зі світлом і хакерських атак.

"Я часто знайомив вас з людьми, з якими маю честь працювати в одній команді. І ця марка про кожного з них. І про тих, хто під кулями доставляє пенсії та допомогу у прифронтових регіонах, і про тих, хто вранці, навіть після безсонних ночей та тривоги, прямує до відділення, автівки чи сортувального центру",розповів генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта

Поштовий випуск від Укрпошти з нагоди свого 30-ліття

Фото: Укрпошта

Поштовий випуск від Укрпошти з нагоди свого 30-ліття

Фото: Укрпошта

Поштовий випуск від Укрпошти з нагоди свого 30-ліття

Фото: Укрпошта

Набір містить дві марки, пов’язані сюжетом і дизайном, а також конверт і художню картку. На марках "Укрпошта доставляє" та "ЗСУ перемагають" дизайнер Віктор Грудаков зобразив:

  • повернення на звільнені землі відомого автомобіля компанії;
  • людей, які прийшли за своїми посилками;
  • працівників, які розвантажують автівку;
  • захисників з українським прапором, які їдуть на подальші звершення.

Тираж поштового блоку становить 200 000 примірників, з яких 6 100 – неперфоровані з наддруком спеціально для власників філателістичного абонемента "Ексклюзив". Номінал кожної марки – М, що еквівалентно тарифу на пересилання непріоритетного простого листа в межах України.

Українці можуть здійснити попереднє замовлення нового випуску в онлайн-магазині Укрпошти, вартість становить 76 грн.

Найкращі марки 2023 року

Нещодавно Укрпошта провела конкурс серед 18 випусків і визначила лауреатів у двох номінаціях: "Найкраща поштова марка України 2023 року" та "Найкращий поштовий блок України 2023 року". Переможцями в результаті голосування стали:

  • марка "Вічна пам’ять!";
  • блок "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі".

Марку випустили 29 серпня, в День пам’яті загиблих захисників України. Як ескіз вибрали картину заслуженого художника Олега Шупляка "Журба". Продаж мав благодійну складову, оскільки частину коштів із реалізації відправили на підтримку сімей загиблих військовослужбовців. Аркуш із п’яти марок коштує 90 грн і доступний для покупки в онлайн-магазині компанії.

Поштовий блок про колядки став завершальним у 2023 році, тож має особливе значення. Його презентували напередодні Різдва і присвятили першому богослужінню в Успенському соборі, з дати якого минуло 950 років. Ціна блоку – 150 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта введе в обіг марки з гербами і розповідав, який мають вигляд і скільки коштують. Також ми повідомляли, що Укрпошта присвятила марки українським залізничникам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.