Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В Україні можуть зупинитися підприємства – бізнес попередив про страйки з 1 лютого

Підприємці вирішили вдатися до попереджувального заходу з метою привернути увагу уряду до тиску силовиків на бізнес

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські підприємці зупинять свій бізнес з 1 лютого

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Представники громадського руху "Маніфест 42" попередили про проведення страйків з 1 лютого. Вони зупинятимуть роботу підприємств, аби привернути увагу до проблем, які виникають через свавілля силових структур.

Про це йдеться в оголошенні, опублікованому на офіційному сайті "Маніфесту 42".

Організацію створили влітку 2023 року 42 бізнесмени та інвестори. Вони вимагали від влади припинити тиск правоохоронних органів і силовиків на підприємців. Для цього навіть запустили реєстр недобросовісних суддів, прокурорів, слідчих тощо, які зловживають службовим становищем.

Після резонансної новини про арешт засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи "Маніфест 42" звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти справедливості. Тепер представники громадського руху вирішили діяти більш радикально: якщо до 12:00 1 лютого не буде зроблено жодного кроку до нормалізації ситуації, всі підприємства почнуть страйк.

Вони зупинятимуть роботу на 1 годину кожного дня, поки уряд не припинить випадки зловживання службовим становищем. При чому наголошується, що тимчасова зупинка виробництва ніяк не вплине на виконання оборонних замовлень.

"Президенту України та уряду – розробити та внести на розгляд Верховної Ради законодавчі ініціативи, спрямовані на обмеження зловживання владою перевертнями у погонах під час проведення обшуків, арешту рахунків і майна", – ідеться в повідомленні.

Також представники "Маніфесту 42" вимагають ініціювати законопроєкт, який позбавить всі правоохоронні органи, окрім Бюро економічної безпеки, права розслідувати злочини, пов’язані з бізнесом.

Зауважимо, до переліку учасників організації входять такі відомі персони:

  • голова Асоціації підприємців ветеранів АТО Сергій Позняк;
  • генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа;
  • співвласник Nemiroff Яків Грибов;
  • СЕО "ОККО" Василь Даниляк;
  • президент "Оболоні" Олександр Слободян тощо.

Що відомо про справу Ігоря Мазепи

Раніше ми розповідали, що Державне бюро розслідувань затримало на українсько-польському кордоні директора Concorde Capital. Він намагався виїхати за межі держави, щоб відправитися у робоче відрядження. Але опинився у СІЗО, дізнавшись про звинувачення в організації злочинної схеми по заволодінню землі.

Правоохоронці вважають, що саме Мазепа організував більше 10 років тому протиправну передачу в приватну власність територій поблизу Київської ГЕС. Тепер там розташовано чимало котеджних містечок з елітною нерухомістю, наприклад, комплекси Shelest та Goodlife park, якими володіє затриманий підприємець.

Сам Ігор Мазепа не погодився зі звинуваченнями, через які йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою з можливістю застави розміром 350 млн гривень. Згідно з матеріалами справи, завдані ним збитки нібито становлять 7 млн гривень. До речі, спільно з бізнесменом арештували його брата.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що скандальний бізнесмен Гринкевич більше не наживатиметься на ЗСУ. Також ми повідомляли про численні обличчя Дональда Трампа і розповідали, як політик і бізнес-магнат заробив свої мільярди.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.