Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В Україні запустять сервіс uResidency: хто зможе ним скористатися і навіщо

Над створенням сервісу команда Мінцифри працювала три роки і нарешті змогла розпочати бета-тестування

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноземці зможуть відкривати бізнес в Україні онлайн

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці вкотре довели, що цифровізація – це наша сильна сторона. Міністерство цифрової трансформації нарешті представило послугу для електронних резидентів, завдяки якій іноземці зможуть дистанційно відкрити бізнес в Україні та вести його з будь-якого куточку світу.

Про це детально розповіла пресслужба Мінцифри на офіційному сайті.

Програму uResidency розробляли три роки. Вона спрямована на поширення онлайн-послуг підприємцям з Азії та Європи, які планують вести діяльність в Україні. Для цього не потрібно особисто приїжджати та займатися оформленням документів. Достатньо лише раз здійснити верифікацію особи в українській консульській установі в країні проживання.

Далі все відбуватиметься дистанційно. Користувачі uResidency матимуть кілька важливих переваг, зокрема:

  • автоматизоване надання послуг;
  • відкриття банківського рахунку;
  • низьке оподаткування в розмірі 5%;
  • відсутність бухгалтерії та звітів;
  • мобільний банкінг.

Отже, навіть перебуваючи в іншій країні, підприємець буде сплачувати податки в український бюджет. Це дозволить створити додаткові можливості для інвесторів і залучити більше коштів для відновлення після війни. Плюс програма посилить бренд України як цифрової держави, що неодноразово доводила команда Мінцифри, працюючи над Дією.

"Зараз лише кілька країн у світі пропонують електронне резидентство. Україна пропонує іноземним підприємцям найбільш вигідні умови для сплати податків та людиноцентричний сервіс, у якому бізнес можна вести в кілька кліків",зауважив міністр Михайло Федоров.

Відомо, що після завершення бета-тестування сервіс буде повноцінно доступний майбутнім ФОПам із Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. З часом послугу розширять на громадян інших держав Європи та Азії.

Внесення змін про ФОП у Дії

Нещодавно Мінцифри представило українцям корисну послугу, яка дозволяє швидко вносити зміни про ФОП онлайн. Вияснилося, що в суспільстві дійсно існувала потреба, оскільки тільки за перші дві доби через Дію було подано 1 500 заявок. Не дивно, адже наші громадяни тепер можуть за кілька хвилин отримати результат, на який доводилося чекати днями або тижнями.

Послуга дозволяє внести зміни про бізнес, загалом можна уточнити чотири різні види інформації:

  • ПІБ власника;
  • місцезнаходження ФОП;
  • види економічної діяльності (КВЕДи);
  • контактні дані.

Тепер немає потреби чекати, поки державний реєстратор опрацює звернення. Заявка автоматично виконається, оновлені дані будуть відправлені контролюючому органу – податковій. Перевірити успішність виконаного завдання можна в особистому Електронному кабінеті на сайті ДПС, в розділі "Облікові дані платника".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Дії з'явилася послуга купівлі-продажу автомобілів. Також ми повідомляли, що в Дії з’явиться мапа укриттів і розповідали, яку інформацію зможуть отримати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.