Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Загроза здоров'ю і навіть життю: в Україну потрапив напій з небезпечними пестицидами

Розповідаємо, де в Україні можна натрапити на цю продукцію та куди звертатися, аби повідомити про її наявність

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

До України завезли вкрай небезпечний продукт

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці, які полюбляють пити чай, зараз уважно ставитися до купівлі цієї продукції у супермаркетах. Усе тому, до нашої країни з Німеччини потрапили різні чайні суміші, з жасмином китайського походження, у якому виявили залишки пестицидів, зокрема хлорпірифос.

Про це повідомили у Головному управлінні Держспоживслужби в Чернівецькій області.

Виробником чаю є німецька компанія Kirchner Fischer & Co. В Україні продукція надійшла столичному ТОВ "Світ чаю".

За даними Американської академії педіатрії, пренатальний вплив хлорпірифосу провокує зменшення ваги дитини під час народження, а також може спричинити:

  • зниження рівня IQ;
  • втрату робочої пам'яті;
  • порушення уваги та затримку розвитку моторики.

Також вживання такого чаю може призвести до гострого отруєння пестицидами та спровокувати судоми, параліч дихання, а в окремих випадках — смерть.

Споживачам радять попереджати Держспоживслужбу, якщо вони побачать у продажу вказану продукцію.

Які продукти не варто їсти перед сном

Українці дуже полюбляють жити активним життям, тож вночі потребують якісного відпочинку, аби наступного дня бути продуктивним. Щоправда, велика кількість людей у всьому світі страждає від безсоння. За словами експертів, усім нам варто уважніше ставитися до свого харчування, особливо перед відпочинком. Так, неправильна їжа здатна нашкодити сну.

Тому рекомендується не вживати сіль та солені страви із високим вмістом натрію, зокрема:

  • чипсів;
  • деяких видів м’яса;
  • солоних закусок;
  • консервів тощо.

Виявляється, що сіль призводить до зневоднення організму, отже після ситної вечері є більше шансів прокинутися серед ночі, щоб втамувати спрагу. Так порушується цикл сну, а тіло не відновлюється на усі сто відсотків. Надмірне споживання цього продукту може підвищити кров’яний тиск, через що стане важко розслабитися і заснути.

Щоб бути впевненим у відсутності проблем, необхідно вживати солену їжу за дві-три години до сну, не пізніше. Цього часу вистачить, аби організм перетравив натрій і зменшив його концентрацію в шлунку.

Раніше ми розповідали, які продукти в Україні дорожчатимуть щомісяця. Також ми писали про продукти, які не можна купувати онлайн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.