Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Замість чайових тепер "Бойові": monobank запускає новий сервіс

Гороховський запевняє, що ця справа може цілком стати новою звичкою для багатьох українців

Фото: УНІАН, "ОГо!". Колаж: Pro Гроші

Українці можуть допомогти військовим

Фото: УНІАН, "ОГо!". Колаж: Pro Гроші

Віртуальний банк monobank створив новий інструмент на підтримку ЗСУ. Замість звичайних чайових, які люди постійно залишають в закладах, вони можуть залишати "Бойові". У такий спосіб українці можуть при розрахунку в закладах громадського харчування віддячити військовим за захист.

Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

За словами співзасновника monobank, щомісяця українці залишають понад 100 мільйонів гривень чайовими для офіціантів у кафе та ресторанах.

"А чи мали б ми змогу, в принципі, відвідати кафе чи ресторан, якби не Збройні Сили? Ні! Саме тому ми придумали "Бойові". Це як чайові, тільки чайові це вдячність за сервіс, а "Бойові" – це вдячність за життя", – каже Гороховський.

Спікер запевняє, що така справа цілком може стати вашою новою звичкою.

"Тому віднині, при оплаті рахунку по QR-коду в закладах, які активують наш новий сервіс, після екрана чайових зʼявиться новий екран "Бойових", де ви зможете віддячити за захист, а гроші будуть використані на прямі потреби війська", – підкреслив Гороховський.

Ба більше, кожен заклад, який долучиться до даної ініціативи, зможе додати свій власний збір, аби дані гроші пішли саме тим підрозділам, які вони обрали.

"Ви ж всі допомагаєте, правда?! Якби не ЗСУ, за столиками у ресторанах було б завжди пусто. Та і столів напевно вже не було б. Памʼятайте про це за кожною філіжанкою кави. І залишайте не лише чайові тим, хто нам її приготував, а і "Бойові" тим, завдяки кому, ця кава взагалі можлива", – зауважив Гороховський.

Для підключення "Бойових" необхідно звернутися до вашого акаунт-менеджера. Всі деталі та можливість під'єднатися до expirenza by mono, можна зробити за цим посиланням.

Monobank може заблокувати рахунок

Раніше ми розповідали, що власники карток Monobank стикаються з проблемою блокування доступу до рахунку. Причин такого рішення з боку установи є багато, але часто на передній план виходить фінансовий моніторинг. Його не можна передбачити або оминути, проте є змога розв'язати проблему.

Здебільшого моніторинг реагує на нетипові грошові операції. Йдеться про ті випадки, коли картка раптом поповнилася великою сумою. Тоді банк починає перевіряти, яке джерело коштів, вимагаючи від власника підтверджувальні документи. Втім зазвичай люди не думають заздалегідь про папірці, не передбачають, що доведеться виправдовуватися, тож і не можуть довести легальність надходжень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank виплатить 1 млн гривень українцям і розповідав, хто може отримати гроші. Також ми повідомляли, що українці ризикують втратити гроші на картках Monobank через шахраїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.