Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Безпечні фінансові операції: як нові ліміти в банках вплинуть на грошові перекази

Розповідаємо, як діє фінансовий моніторинг у популярних українських банках та які ліміти на перекази між картками встановлені в цих установах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ліміти на переводи з картки на картку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські банки встановлюють ліміти для грошових переказів своїх клієнтів з картки на картку. Такі кроки направлені на протидію шахрайським діям та відмиванню коштів. Обмеження торкнуться не лише суми переказів, але й кількості транзакцій.

Про те, які ліміти на перекази між картками встановили популярні українські банки, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Обмеження на переводи між картками в додатках та платіжних сервісах банків застосовуються автоматично. В Монобанку встановили такі ліміти на фінансові операції між фізичними особами:

  • для переводів на картку вітчизняного банку до 60 тисяч гривень за один раз;
  • обмеження за кількістю транзакцій становлять: до 50 транзакцій на добу, до 100 за чотири дні та до 150 за місяць;
  • максимальний обсяг коштів, який дозволено переказати протягом місяця, залежить від лімітів, встановлених платіжними системами: для MasterCard — це сума не перевищує еквівалент 10 тисяч доларів США за курсом Національного банку України, а для Visa — не більше 25 тисяч доларів США за таким же курсом;
  • при здійсненні міжнародних переказів через систему SWIFT встановлено ліміт Національного банку України на здійснення інвестицій за кордоном. Операції в рамках цього обмеження можливі за умови наявності відповідних документів, при цьому загальна сума переказів не має перевищувати 200 тисяч євро протягом одного календарного року;
  • при здійсненні P2P-переказів на картки закордонних банків за одну транзакцію можна відправити суму до 30 тисяч гривень в еквіваленті відповідної валюти, проте сума не повинна бути меншою за 1 долар/1 євро/1 гривню;
  • кількість P2P-переказів обмежена до 5 на тиждень і 10 на місяць.

Які ліміти на грошові перекази встановлені в ПриватБанку

В ПриватБанку встановлено різні ліміти для переказів між приватними особами, залежно від того, чи виступає клієнт у ролі відправника або одержувача коштів. Незалежно від цього, існує загальне обмеження — 29 999 грн на кожен окремий переказ. Зокрема для одержувачів ліміти встановлені в таких рамках:

  • в межах України можна отримати до 350 переказів на місяць на загальну суму до 1 млн грн;
  • для міжнародних переказів дозволено отримувати не більше 50 транзакцій на місяць, а їх загальна сума не повинна перевищувати 399 999 грн.

Під час надсилання коштів важливо враховувати, чи здійснюється переказ в межах України або за її межі. Відповідно всередині України можна здійснити до 200 переказів на місяць на суму, що не перевищує 1 млн грн, а для міжнародних переказів ліміт становить: не більше 20 транзакцій на місяць з загальною сумою до 100 тис. грн.

Раніше ми писали, як український банк хоче оновити тарифні пакети для бізнесу, а також як можна здійснювати міжнародні карткові перекази за зниженими цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.