Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Депозити в Monobank змусять понервувати: що не так з доларовими вкладами

Клієнти фінансової установи періодично стикаються з проблемами отримання валютних коштів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Monobank виникли проблеми зі зняттям доларового депозиту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Однією з послуг Monobank є валютний депозит, який дозволяє покласти долари чи євро і забрати їх мінімум через 3 місяці. Але деякі клієнти стикаються з проблемою відсутності банкнот і затримками видачі власних коштів.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком Nastysha, розповіла свою історію. Вона відкрила валютний депозит і поклала 1 500 доларів, розбивши суму на п’ять внесків по 300 доларів, аби не виникло проблем зі зняттям. Після трьох місяців очікувань жінка замовила видачу в касі, але не змогла забрати суму. Кілька разів їй відмовляли в послузі, пояснюючи відсутністю вільної валюти.

"Причому переносять на 2 тижні. У підсумку – я чекаю вже 5 місяців замість того, щоб забрати гроші. Так ще й сума смішна, я не розумію, як за стільки часу навіть 300 доларів (один депозит) не вдалося накопичити. Консультанти клянуться і обіцяють щоразу, що це точно востаннє, але знову все по колу", – розповіла клієнтка Monobank.

У відповідь на скаргу представники фінансової установи зауважили, що не можуть повідомити деталі ситуації. Адже це призведе до порушення банківської таємниці, що є неприпустимим для Monobank.

Користувачі порталу в коментарях до відгуку погодилися з авторкою. Люди пишуть, що така проблема виникає дуже часто, але це зрозуміло, враховуючи відсутність фізичних банківських відділень. Бо хоч можна звернутися до партнерів Monobank, які видадуть валютний депозит, вони надаватимуть пріоритет власним клієнтам, змушуючи інших чекати своєї черги.

Умови гривневого депозиту в Monobank

Українці радять відкривати депозит в національній валюті, оскільки це більш вигідно з точки зору примноження капіталу. Плюс забрати гроші значно легше, ніж у випадку з доларами. Monobank пропонує такі умови користування послугою:

  • термін вкладу – від 3 до 24 місяців;
  • річна відсоткова ставка – від 14,5% до 15%;
  • мінімальна сума – від 1 000 грн;
  • виплата відсотків – на банківську карту чи капіталізація;
  • виплата депозиту – на будь-який рахунок або готівкою у відділенні;
  • поповнення – якщо до дати повернення не менше трьох місяців;
  • автоматичне продовження – дозволено;
  • дострокове розірвання – не передбачено.

Щоб скористатися перевагами послуги в Monobank, необхідно здійснити кілька кроків. Спершу варто авторизуватися в мобільному додатку і внизу екрану натиснути на кнопку "Накопичення". Далі в меню обрати "Відкрити депозит", визначитися з валютою, бажаним терміном вкладу і сумою. Також слід вказати варіант виплати процентів, прочитати договір і підтвердити оформлення. Останній крок – вибрати спосіб внесення коштів і завершити відкриття депозиту.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який переказ в Monobank не пройде непоміченим і призведе до блокування рахунку. Також ми повідомляли, що Monobank створив сервіс для легального заробітку і розповідали, як працює послуга "База".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.