Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі військові можуть отримати грошову допомогу – про кого мова

Аби отримати цю суму варто зібрати пакет певних документів та разом із заявою подати їх в ЦНАП

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Захисники можуть отримати допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Івано-Франківську військові можуть отримати допомогу на реабілітацію та відновлення. Однак йдеться лише про тих, які були зареєстровані на території громади не пізніше 31 грудня 2023 року.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Мінреінтеграції.

Військові можуть отримати виплату в сумі 10 тисяч гривень. Але вона лише одноразова. Допомога також надається захисникам, які призначені на посади у військовій частині, розміщеній на території Івано-Франківської громади, де вони можуть бути зареєстровані. Але цей факт треба підтвердити витягом про реєстрацію місця проживання.

Як отримати допомогу

Подати заяву можна в будь-якому місцевому ЦНАПі. Також варто мати такі документи:

  • копії паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копії довідки МСЕК і посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • копію посвідчення учасника бойових дій;
  • копію документа про безпосередню участь у бойових діях або копію довідки про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України тощо;
  • витяг із реєстру про реєстрацію місця проживання на території Івано-Франківської громади або довідку ВПО;
  • витяг із наказу про призначення на посаду у військовій частині, яка розміщена на території громади;
  • консультативний висновок лікуючого або сімейного лікаря про потребу в реабілітаційному лікуванні, виданий не пізніше ніж за 90 днів до подання заяви;
  • або направлення на психологічну реабілітацію, видане КЗ "Дім воїна" за формою, затвердженою департаментом соціальної політики міськради;
  • реквізити рахунку військовика у банку.

Українці з дітьми можуть отримати допомогу

Раніше ми вже розповідали про те, що громадська організація "ВПО України – Вінниччина" оголосила про прийом звернень від переселенців з дітьми, які проживають на території Вінницької області.

Аби ви могли взяти участь у цій програмі, то вам треба мати активний статус ВПО та реєстрацію в регіоні. Громадяни повинні прийти за адресою м. Вінниця, вул. М. Грушевського, 2, кабінет 112, щоб подати заявку. Також вам треба мати пакет таких документів:

  • паспорт громадянина;

  • довідку про статус внутрішньо переміщеної особи;

  • свідоцтво про народження дитини.

Гуманітарна допомога складається з харчування для дітей віком від 6 місяців і підгузків. Про іншу допомогу читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, що українцям виплачуватимуть кошти на піклування про дітей. Також ми повідомляли, яку ще допомогу можуть отримати ВПО та інші українці в різних містах протягом короткого періоду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.