Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українці з дітьми можуть отримати допомогу – 3 варіанти, куди варто звернутися

Родини з маленькими дітьми мають вищі фінансові витрати, адже повинні забезпечувати малечу засобами гігієни, одягом та їжею

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям з дітьми належить допомога від різних організацій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні вразливими категоріями населення залишаються маленькі діти. Саме їм потрібна першочергова підтримка, причому не лише фінансова, але й гуманітарна. Деякі благодійні фонди та організації проводять збір персональних даних про родини з дітьми, щоб забезпечити їх необхідними речами.

Сайт Pro Гроші розповідає, куди можуть звернутися українці, які виховують дітей, для отримання гуманітарної допомоги.

Підтримка сімей у Краматорську

Це місто в Донецькій області постійно зазнає руйнувань та обстрілів російськими окупантами. Мешканці можуть до 4 лютого включно заповнити заявку за посиланням, вказавши актуальну особисту інформацію. Підтримка поширюється на внутрішньо переміщених осіб та місцеве населення, і включає:

  • дитяче харчування;
  • засоби дитячої гігієни.

Умовами призначення гуманітарної допомоги є проживання у Краматорську та наявність дітей віком до 3 років. При оформленні заявки потрібно вказати номер дитячої харчової суміші, щоб організатори придбали правильні товари.

Допомога родинам ВПО на Вінниччині

Громадська організація "ВПО України – Вінниччина" оголосила про прийом звернень від переселенців з дітьми, які проживають на території Вінницької області. Умови участі у програмі включають наявність активного статусу ВПО та реєстрації в регіоні. Громадяни повинні прийти за адресою м. Вінниця, вул. М. Грушевського, 2, кабінет 112, щоб подати заявку.

Пакет документів передбачає:

  • паспорт громадянина;
  • довідку про статус внутрішньо переміщеної особи;
  • свідоцтво про народження дитини.

Гуманітарна допомога складається з харчування для дітей віком від 6 місяців і підгузків.

Підтримка цивільного населення по Україні

Благодійна організація "Янголи на Колесах" об’єднує волонтерів, яким не байдужа доля соціально вразливих категорій населення. Вони забезпечують родини з дітьми підгузками, харчуванням, іграшками, одягом, взуттям, засобами гігієни тощо. Потрібно зареєструватися за посиланням, вказавши в анкеті контактні дані та інформацію щодо кількості членів сім’ї.

Гуманітарна підтримка розповсюджується на:

  • вагітних жінок;
  • матерів, які годують;
  • батьків із дітьми віком від 1 до 10 років;
  • родини полеглих українських захисників.

Фінансова допомога українцям за кордоном

Раніше ми розповідали, що багато сімей виїхало за кордон з початком повномасштабної війни. Здебільшого – жінки з дітьми. Через важкість працевлаштування їм залишається лише отримувати фінансові виплати від держави та жити без власного заробітку. Але існує інший варіант – започаткувати невеликий бізнес.

Вільнюське бюро Міжнародної організації міграції (МОМ Литва) виділить українським біженцям до 3 000 євро на реалізацію підприємницьких ідей. Це чудова можливість відкрити свою компанію та працювати на себе. Необхідно звернутися в установу і подати заявку на отримання коштів.

"Ті, хто тривалий час перебувають у Литві, працюють і успішно беруть участь в житті литовського суспільства. Зрозуміло, що створити все спочатку непросто, тому ми запрошуємо вас подати заявки, отримати підтримку і створити для себе роботу", – зауважив керівник МОМ у Литві Ейтвідас Бінгяліс.

Дедлайн подачі звернення – середина лютого. Організатори відберуть лише двадцятьох учасників програми, яким виділять грошове забезпечення. Також вони матимуть менторську підтримку – три індивідуальні сесії з фахівцями для розширення знань і навичок підприємництва. Адже мало тільки фінансового стимулу: щоб бізнес став успішним, необхідно вміти реалізовувати заплановане та ефективно вести справи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплачуватимуть кошти на піклування про дітей. Також ми повідомляли, яку ще допомогу можуть отримати ВПО та інші українці в різних містах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.